Bananenpannenkoeken

Gezond, maar ook superlekker: dat zijn deze bananenpannenkoeken. Dit is hét recept voor op de luie zondag, maar je kunt ze zelfs nog een paar dagen bewaren. Met maar weinig ingrediënten heb jij binnen no-time deze zoete maaltijd op tafel staan.
20 minuten
12 pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • Snufje kaneel
  • Klontje boter
  • Toppings naar keuze, bijvoorbeeld bosvruchten of poedersuiker

Bereidingswijze

Stap 1
Prak met een vork de bananen zo fijn mogelijk. Dit gaat het makkelijkst op een plat bord.

Stap 2
Klop in een kom de eieren en de geprakte banaan samen. Voeg ook het snufje kaneel toe.

Stap 3
Laat een klontje boter smelten in een koeken- of pannenkoekenpan. Schep er vervolgens wat beslag in. In de meeste pannen passen drie kleine pannenkoekjes.

Stap 4
Wacht tot de pannenkoekjes beginnen te stollen en er belletjes naar de bovenkant komen. Check dan of de onderkant bruin is. Is dit het geval? Dan kun je de pannenkoeken omdraaien!

Stap 5
Bak de andere kan nog even bruin en leg de pannenkoekjes op een bord. Herhaal dit tot al het beslag op is.

Stap 6
Garneer met je favoriete toppings en genieten maar!

Tip: Je kunt de pannenkoeken tot twee dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Ideaal voor als je ‘s ochtends niet zo veel tijd hebt!

Toon meer