Tagliatelle met zalm en roomsaus

Een heerlijk romig pasta recept.
20 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 350 gr broccoli roosjes
  • 350 g tagliatelle
  • 2 el olijfolie
  • 3 el kappertjes, uitgelekt
  • 150 gr roomkaas met kruiden
  • 350 gr verse zalmfilet, in blokjes
  • 2 el verse dille, fijngehakt

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de broccoliroosjes 4 minuten in ruim water met zout. Giet ze af. 

Stap 2
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk 100 ml kookwater van de pasta in een kopje. 

Stap 3
Giet het meeste water uit de pan, maar laat er nog een restje inzitten, zodat de tagliatelle warm blijft.

Stap 4
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin 2½ eetlepel kappertjes 1 minuut.

Stap 5
Roer de roomkaas en achtergehouden kookvocht van de pasta erdoor en breng aan de kook.

Stap 6
Zet het vuur zo laag dat de saus niet meer kookt. 

Stap 7
Schep de zalm en broccoliroosjes door de saus en laat in 5 minuten de zalm gaar en de broccoliroosjes warm worden.

Stap 8
Verdeel de tagliatelle over 4 borden en schep de saus erover. 

Stap 9
Garneer met dille en achtergehouden kappertjes.

Toon meer