5 handige tips bij het aanschaffen van nieuwe pannen

Benieuwd welke pan bij jou past?

1. Groot gezin of lekker alleen? 

Voor hoeveel mensen kook jij? Het antwoord op deze vraag heeft invloed op jouw keuze voor een nieuwe pan. Als je alleen woont, is een pan met een diameter van 20 tot 24 centimeter al voldoende, maar als je een groot gezin hebt, kun je beter kijken naar een pan van 28 of 30 centimeter. Let hier dus goed op bij de aankoop van nieuwe pannen.

2. Het beste materiaal

Pannen zijn er in ontelbaar veel materialen en elke soort pan heeft zijn eigen voordelen. Een aluminium pan met anti-aanbaklaag is erg licht en ideaal voor dagelijks gebruik. Een plaatstalen pan is daarentegen veel zwaarder, maar kan hogere temperaturen aan. Er is ook nog de keuze voor een stevige aluminium pan die een leven lang meegaat maar géén anti-aanbaklaag heeft. Bedenk dus goed waar je waarde aan hecht.  

3. De juiste pan op jouw fornuis 

Wist je dat niet alle pannen op elk fornuis werken? Voor een inductieplaat heb je namelijk speciale pannen met een magnetische bodem nodig. Met een magneetje kun je makkelijk controleren of jouw pannen geschikt zijn: als deze blijft plakken aan de onderkant, kan je pan op inductie!

4. Ga voor gezond

Een pan met een gezonde anti-aanbaklaag is de eerste stap naar een gezonde maaltijd. Een anti-aanbaklaag zonder PFAS is beter voor jouw gezondheid én het milieu. De pannen van BK zijn gemaakt zonder deze schadelijke chemicaliën. Met BK kook je zonder zorgen!

5. Jouw lievelings-gerecht

Een pan past pas écht bij je als je jouw favoriete gerechten erin kan bereiden. Houd je bijvoorbeeld van een goudbruin gebakken biefstuk? Dan kan een plaatstalen pan niet ontbreken. En een pannenkoekenliefhebber kan niet zonder een goede pannenkoekenpan.