Buiten barbecueën met BK

BBQ-tips voor een zorgeloze zomer

De eerste zomerse dagen zijn een feit. Tijd dus om buiten te gaan koken met BK! Wist je dat sommige pannen die je op je fornuis gebruikt ook prima op de BBQ kunnen? De BK Black Steel pannenserie is hier uitermate geschikt voor. Deze pannen zijn gemaakt van plaatstaal en kunnen dus wel tegen een stootje. Maar hoe pak je dat nou precies aan? Ontdek onze tips voor geslaagde barbecuegerechten!

Tip 1. Laat het vlees of vis op kamertempratuur komen

Doordat je het vlees op kamertemperatuur laat komen, voorkom je dat het vlees gaat smoren. Als het vlees koud of nat is, koelt het vet sneller af. Hierdoor ontstaat er geen krokant korstje en droogt het vlees sneller uit. Haal het vlees ongeveer 30 minuten voordat je het op de BBQ legt uit de koelkast, dit is voldoende om het op temperatuur te laten komen.

Shop nieuwe pannen

Tip 2. Denk aan de hygiëne!

Wanneer jouw stuk vlees nog koud of nat is, komt dit de smaak vaak niet ten goede.Toch moet je ook opletten dat je jouw stuk vlees niet op temperatuur laat komen in de volle zon. Hierdoor loop je namelijk de kans dat je stuk vlees of vis bederft. Let ook goed op welke tang je gebruikt voor welk doel. Een tip van BK: Gebruik één tang om rauwe vis of vlees op de BBQ te leggen en één tang om het gegaarde stukje vis of vlees van de BBQ op het bord te leggen.

Tip 3. Met de vlam in de pan

Het ziet er dan wel stoer uit, maar jouw stuk vlees denkt daar anders over! Hoge vlammen zorgen ervoor dat het stuk vlees of vis snel verbrandt. Vaak komt dit doordat er vet uit het vlees of van de marinade op de kolen valt. Laat de marinade daarom goed uitdruipen of leg het stuk vlees of vis in de pannen uit de Black Steel collectie. Deze pannen zijn allemaal geschikt voor op de BBQ en zo voorkom je dat de vlammen direct het stuk vlees raken. 

Tip 4. Vastgeplakt stuk vlees of vis?

Paniek! Het stuk vlees zit aan de BBQ vastgeplakt! Geen zorgen, na enkele minuten laat het vanzelf wel los. Het vlees heeft op dat moment gewoon nog niet de juiste garing bereikt. Met deze twee tips voorkom je dat je stuk vlees in de toekomst blijft vastplakken:

1. Reinig het rooster voordat je gaat BBQ’en. Hier bestaan speciale borstels voor waarmee je gemakkelijk restjes kan verwijderen.

2. Zorg dat je de BBQ goed voorverwarmt. Als het rooster heet genoeg is, zal het stuk vlees direct dichtschroeien en voorkom je dat het blijft vastplakken.

Dit vind je vast ook interessant

Wil je meer weten over BK of het onderhoud van je pannen? Of ben je op zoek naar een origineel cadeau voor in de keuken? Bekijk dan eens de volgende pagina’s.