Gemakkelijk en comfortabel koken op de camping

4 tips voor de lekkerste campingmaaltijd

Heb jij je tripje naar de camping al geboekt? Dan ben je vast druk bezig met de voorbereiding. De tent of caravan schoonmaken, kleding uitzoeken én natuurlijk je kookspullen inpakken. Dat laatste kan soms lastig zijn, want hoe kan je met weinig kookgerei toch lekkere gerechten maken? Wij helpen je een handje met deze vier nuttige tips.

1. Pak compact

Kamperen betekent klein leven. Compacte pannen zijn dus onmisbaar op de camping! Veel BK pannensets, zoals onze Profiline en Essentials collectie, passen perfect in elkaar en zijn dus makkelijk te stapelen. Dat scheelt weer ruimte in jouw tent, caravan of camper!

2. Welke warmtebron?

Welk kooktoestel gebruik jij op de camping? Gas, keramisch of inductie? Zorg ervoor dat je de juiste pannen hebt voor jouw warmtebron. De pannen van BK zijn geschikt voor alle vuren (m.u.v. de Easy Basic Ceramic serie ). Zo ben jij goed voorbereid voor je trip!

3. Alles in één pan

Eenpansgerechten zijn dé oplossing voor op de camping. Het scheelt je een hoop afwas en je hebt maar één kookpitje nodig. Handig!! Een lekkere pasta maak je bijvoorbeeld makkelijk klaar in onze Vivid hapjespan of een grote Excellent kookpan.

4. Maak het jezelf gemakkelijk 

Met voorgeseneden groenten en vlees ben je in een mum van tijd klaar met koken. Dat scheelt ook weer een mes en snijplank bij de afwas! Zo hou jij meer tijd over om te genieten van je vakantie.

Razendsnel recept

Deze chili sin carne is helemaal campingproof! Snel, makkelijk en weinig afwas. 

Bekijk het recept