1. Lastiger koken
Als je pannen niet meer goed zijn, beïnvloedt dat je kookplezier! De handgrepen zitten niet meer stevig vast of je eitje plakt aan de anti-aanbaklaag. Ook kan het zijn dat de pan is kromgetrokken of je ziet krassen op de bodem. Dit heeft allemaal effect op je kookkunsten! Het wordt dan écht tijd voor een nieuwe pan.
2. Van gas naar inductie
Ga je verhuizen? Of vervang je je fornuis? Dan kan het zijn dat je andere pannen nodig hebt. Steeds meer Nederlanders stappen over van gas naar inductie. Koken op een inductieplaat is namelijk veel energiezuiniger. Het enige nadeel hiervan is dat niet alle pannen geschikt zijn voor inductie. Check dus of je hiervoor nieuwe pannen nodig hebt.
3. Voor elk gerecht een andere pan
Koeken- en hapjespannen zijn natuurlijk ontzettend veelzijdig, maar soms heb je voor een specifiek gerecht een speciale pan nodig. Pannenkoeken bak je bijvoorbeeld het best in een pannenkoekenpan, terwijl je asperges het lekkerste grilt in een grillpan. Tussen de middag bak je je eitje in de koekenpan, maar ’s avonds tijdens je dinerfeestje maak je indruk met een heerlijk roerbakgerecht uit de wok.
4. Kies voor PFAS-vrij
Weet jij op wat voor soort anti-aanbaklaag je kookt? Sommige anti-aanbaklagen zijn gemaakt met schadelijke PFAS-chemicaliën die risico’s inhouden voor het milieu en jouw gezondheid. Tip: de anti-
aanbakpannen van BK zijn gemaakt zonder PFAS! Wil je liever bakken zónder anti-aanbaklaag? Ook daarin bieden we genoeg alternatieven.