Over BK

Gemaakt voor het leven

Liefde gaat door de maag. Een welbekend cliché, maar o zo waar! Even tot rust komen terwijl je lekker aan het koken bent en dan samen genieten van een heerlijke maaltijd. In de keuken en aan tafel vinden we elkaar terug. Want koken en eten verbinden ons méér dan we denken. Het ideale moment om weer even aandacht te hebben voor wat er écht toe doet. Samen de dag doornemen, verhalen vertellen en herinneringen creëren.

Of het nu gaat om speciale of alledaagse gerechten, gezond of een keertje zondigen, uitdagend of eenvoudig: binnen het assortiment van BK zit er altijd een pan die perfect past bij jouw manier van koken en leven. BK verbindt, al 170 jaar lang. 

Passie van toen en nu

In 1851 ontwierp Hendrik Berk in Kampen (BK) melkbussen, potten, pannen en kookgerei in opdracht van particulieren en bedrijven. Veertig jaar later slaagde hij erin zijn plaatstaal geslagen pannen en trommels van een laagje beschermend email te voorzien. Hij legde daarmee het fundament voor BK, het bedrijf dat nog steeds met groot succes de Nederlandse markt van pannen voorziet.

Blijvende waarde

BK loopt voorop met slimme toepassingen en hoogwaardige techniek. Kwaliteit en gebruiksgemak gaan hand in hand met design en innovatie. Al in 1963 stapte BK over op roestvrij edelstalen pannen, zoals we nu allemaal in ons keukenkastje hebben staan. Ook deed een van de klassiekers van BK zijn intrede: de BK Karaat. Dit is tot op de dag van vandaag een populaire serie waarop veel pannenseries gebaseerd zijn.

100 jaar BK

In 1951 bestond BK honderd jaar. Ter ere van dit honderdjarig bestaan werd in de Houtrusthallen in Den Haag een landelijke kookwedstrijd georganiseerd. Huisvrouwen kookten op totaal 150 gasfornuizen hun beste gerecht.

Predicaat koninklijk

Het honderdjarig jubileum van BK in 1951 werd door koningin Juliana bekroond met het predicaat Koninklijk. Een bijzonder moment en een ware kroon op de gedrevenheid van BK om voor Nederlandse huisvrouwen optimale kookproducten te fabriceren en leveren.

Het succes van BK wordt zichtbaar zodra je een willekeurig keukenkastje in een Nederlands huishouden opent, en onze producten gaan generaties mee. BK maakt (bekroonde) pannenseries maar ook koksmessen, snijplanken, keukengerei en bestek.

Wat maakt BK speciaal?

Al 170 jaar een begrip in de Nederlandse keuken

BK is Oer-Hollands. Grote kans dat jouw oma vroeger al de heerlijkste gehaktballen bereidde in een van onze braadpannen, je bij de buurvrouw kon aanschuiven voor een romige tomatensoep die ze creëerde met een BK soep- of kookpan, of jouw vader een smaakvol kerstgerecht op tafel toverde met een van onze sterke braadsledes.  

Hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs

In ons ruime assortiment staat kwaliteit en veiligheid altijd voorop. Dit zie je niet alleen terug in de materialen - van RVS, gietijzer tot emaille - maar ook in onze stijlvolle en award winnende designs. Zo hebben een selectie van onze pannen stevige koudgrepen, vergrendelbare afgietsystemen en/of glazen deksels, die jouw kookproces vergemakkelijken en leuk maken. Kortom voor iedere keuken zijn er BK pannen die bij jouw kookstijl passen.

Duurzaamheid staat centraal

Of het nu gaat om onze pannen die een leven lang meegaan of de PFAS-vrije keramische coating waarmee al onze pannen met anti-aanbaklaag zijn uitgevoerd, met BK kun je erop vertrouwen dat je niet alleen geweldig kunt koken, maar eveneens een verantwoorde keuze maakt.