Over van Kempen en Begeer

The heritage of timeless design

Koninklijke Van Kempen & Begeer heeft een unieke en rijke historie in de bewerking van prachtige bestekken. Vandaag de dag wordt het bestek veelal gezien als iets ‘functioneels’ op tafel. Het gevoel en de ziel van het ambacht is in deze nieuwe tijden vaak naar de achtergrond verdwenen. Het design telt, maar het verhaal erachter óók. 

Door vele generaties heen, weet Koninklijke Van Kempen & Begeer fijnproevers en levensgenieters aan zich te binden door hun originele ontwerpen van zowel klassiek als modern zilver en hoogwaardig edelstaal. De waardering voor een prachtig en tijdloos bestek op tafel herleeft in huidige tijden. Deze levenskunst - een ‘savoir de vivre’ - vindt mondiaal steeds meer aansluiting bij een caleidoscoop van culturen. 

Het zijn de subtiele details, die het verschil in die beleving maken: de verfijnde en stijlvolle vormgeving, het gevoel van het bestek in de hand, de balans tussen eenvoud en expressie... Die bijzondere sensatie draagt bij aan de ervaring van het diner aan een fraai gedekte tafel. Men neemt tijd voor elkaar en de omgeving. Men geniet van het moment. 

Het is een finesse die Koninklijke Van Kempen & Begeer reeds sinds 1789 blijft overbrengen aan de nieuwe generaties. Deze sierlijke bestekken gaan over van grootouders naar ouders naar kinderen. Een investering in iets tastbaars dat zijn kwaliteit niet verliest en in emotionele waarde blijft groeien!