Bereid je voor op een zonnig etentje!

5 tips voor een succesvol buitendiner

Wat is er fijner dan genieten van een heerlijke maaltijd in de zon? Met deze vijf tips wordt buiten koken én eten onvergetelijk.

1. Bakken op de barbecue

Een stukje vlees op de grill, da’s een jaarlijkse traditie. Maar wist je dat je nog veel meer uit je barbecue kan halen? Met een goede pan zorg je voor een hele nieuwe smaaksensatie! De BK Black Steel BBQ grillpan heeft gaatjes in de bodem, waardoor jij op hoge temperatuur groenten kan bakken mét die heerlijke rooksmaak van de barbecue.

2. Stop met sjouwen

Genieten van je doordeweekse maaltijd in de tuin of op het balkon, heerlijk toch? Alleen sjouwen met zware pannen, daar wordt niemand blij van. Kook daarom met een lichte koekenpan, zoals die uit onze Vivid reeks. Dat scheelt een hoop gesleep!

3. Van binnen naar buiten

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bereid het grootste deel van je maaltijd dus voor in de keuken. Zo heb je alle benodigdheden bij de hand en blijven je ingrediënten nog lekker fris voor je ze opdient. Vlees en groenten maak je af op de barbecue en je kan aan tafel!

4. Eindeloos variëren

Bij barbecuën denk je snel aan vlees, maar je kan er echt alle kanten mee op! Varieer met je grillgerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade van gegrilde groenten? Aubergine en paprika zijn een topcombinatie. En als toetje? Gegrilde ananas!

5. Verfrissende drankjes 

Bij al dat lekkers kan een drankje natuurlijk niet ontbreken. Verwen je gasten met een verkoelende cocktail. Een frisse (alcoholvrije) mojito of een zonnige margarita is de perfecte start voor jouw diner. Geen shaker in huis? Met een pan met deksel lukt het even goed!

Zomerse vistaco’s 

Heerlijk op de barbecue of gewoon in je keuken, deze originele vistaco’s brengen jou alvast in een zonnige stemming!

Bekijk het recept