Zo kom jij erachter of je pannen toe zijn aan vervanging. Check de 4 tips!

Heb jij nog pannen in huis waarvan je niet eens meer weet hoe oud ze zijn? Misschien wordt het dan tijd om deze te vervangen. Wij vertellen je waarop je moet letten.

1. Lastiger koken

Als je pannen niet meer goed zijn, beïnvloedt dat je kookplezier! De handgrepen zitten niet meer stevig vast of je eitje plakt aan de anti-aanbaklaag. Ook kan het zijn dat de pan is kromgetrokken óf je ziet krassen op de bodem. Dit heeft allemaal effect op je kookkunsten. Het wordt dan écht tijd voor een nieuwe pan.

Shop nieuwe pannen

2. Van gas naar inductie

Ga je verhuizen? Of vervan je je fornuis? Dan kan het zijn dat je andere pannen nodig hebt. Steeds meer Nederlandsers stappen over van gas naar inductie. Koken op een inductieplaat is namelijk veel energiezuigiger. Het enige nadeel hiervan, is dat niet alle pannen geschikt zijn voor inductie. Check dus of je hiervoor nieuwe pannen nodig hebt.

Bekijk onze inductiegeschikte pannen

3. Voor elke gerecht een andere pan

Koeken -en hapjespannen zijn natuurlijk ontzettend veelzijdig, maar soms heb je voor een secifiek gerecht een speciale pan nodig. Pannenkoeken bak je bijvoorbeeld het beste in een pannenkoekenpan, terwijl je asperges het lekkerste grilt in een grillpan. Tussen de middag bak je je eitje in de koekenpan, maar 's avonds tijdens je dinerfeestje maak je indruk met een heerlik roerbakgerecht uit de wok.

Bekijk onze pannen collecties

4. Ga voor gezond

Weet jij op wat voor soort anti-aanbaklaag jij kookt? Sommige anti-aanbaklagen zijn gemaakt met schadelijke PFAS-chemicaliën die niet goed zijn voor je gezondheid. Check dus waar al je pannen van gemaakt zijn. Tip: de anti-aanbakpannen van BK zijn gemaakt zonder PFAS! Wil je liever bakken zónder anti-aanbaklaag? Ook daarin bieden we genoeg alternatieven.

Ben jij van plan je pannen te vervangen?

Bekijk onze tips bij het aanschaffen van een nieuwe pan

Lees meer