Is jouw pan toe aan vervanging?

Zet jij ook dagelijks een gezonde maaltijd op tafel? Dat doe je natuurlijk het liefste in een goede pan, dan smaakt het allemaal net even wat beter!

Hoe weet je dat je toe bent aan nieuwe pannen?

Er komt een moment dat je pan toe is aan vervanging. Dat is ook niet gek wanneer je een pan regelmatig gebruikt. Maar hoe weet je of je toe bent aan nieuwe pannen?

  • Alles is aangekoekt
  • De antiaanbaklaag laat los of is versleten
  • Er zitten krassen in de pan
  • De pan is verkleurd

Koken met een nieuwe, goede pan is niet alleen leuker, het is ook gemakkelijker! Neem de antiaanbaklaag, in een gloednieuwe pan glijdt je gerecht zo de pan uit.

Onze tip: breng je oude pannen naar de milieustraat, dan worden de materialen gerecycled.

Nog meer redenen om nieuwe pannen aan te schaffen

Wanneer je gaat verhuizen en je jouw nieuwe keuken in gebruik neemt, dan wil je natuurlijk ook mooie, nieuwe pannen op je kookplaat zien staan. Want zeg nou eerlijk, wie ziet er nu graag oude, versleten pannen in een stralende nieuwe keuken staan? Ook kan de reden zijn dat je overstapt naar inductie. Het is belangrijk dat wanneer je deze overstap maakt, je pannen een vlakke onderzijde hebben zonder braampjes. Braampjes kunnen namelijk voor krassen zorgen op je nieuwe kookplaat. Ook moet de bodem van de kook- of koekenpan magnetisch zijn. Als een magneet langer dan 5 seconden aan de pan blijft plakken én de pan heeft een vlakke onderzijde zonder braampjes, is je pan geschikt voor inductie!

Tips om nog langer van je nieuwe pan te genieten!

Tip 1: Ondanks dat veel pannen in de vaatwasser mogen, raden wij aan om ze met de hand af te wassen met een warm sopje.

Tip 2: Voorkom krassen in je pannen door houten of plastic spatels te gebruiken.

Tip 3: Reinig een nog hete pan nooit met koud water. Hierdoor ontstaat er een thermoshock, waardoor de bodem van de pan krom, hol of bol komt te staan.