Aardbeienjam

Een lekker ontbijt, een heerlijke brunch of een zalig zoet vieruurtje… Hét moment om jouw zelfgemaakte jam boven te halen.
15 minuten
6 porties

Ingrediënten

  • 1 kg verse aardbeien
  • geleisuiker
  • 6 glazen jampotjes

Bereidingswijze

Stap 1
Spoel de aardbeien schoon onder de kraan en verwijder de kroontjes. Weeg de aardbeien vervolgens om het exacte gewicht te kennen.

Stap 2
Snij de aardbeien in stukjes en doe ze in een grote kookpan. Voeg nu de geleisuiker toe. De hoeveelheid suiker is gelijk aan de helft van het gewicht van de aardbeien.

Stap 3
Laat het geheel een 2-tal uren rusten. Sluit de kookpan af met een deksel.

Stap 4
Steriliseer de glazen jampotjes. Dat doe je door ze eerst af te wassen met heet water en ze daarna gedurende 10 minuten te laten koken in water.

Stap 5
Breng de aardbeien en geleisuiker aan de kook. Roer goed en laat het mengsel 3 minuten doorkoken tot je een dikke gelei krijgt. Laat het mengsel indien nodig nog enkele minuten langer inkoken.

Stap 6
Verdeel de jam over de glazen potjes. Vul de potjes tot net onder de rand, wrijf de randen van de potjes schoon als je gemorst hebt en sluit ze af met een deksel.

Stap 7
Keer de glazen potjes om, zodat de lucht onder het deksel verdwijnt en laat ze zo afkoelen. Je kunt jouw zelfgemaakte jam ongeopend 6 tot 12 maanden bewaren op een koele, donkere plek. Smakelijk!

Toon meer