Ingrediënten
Voor het kruimeldeeg:
- 100 gram bloem
- 100 gram witte basterdsuiker
- 75 gram roomboter (koud - in kleine blokjes gesneden)
- 1 theelepel kaneel
- snuifje zout
Voor de vulling:
- 300 gram aardbeien
- 100 gram frambozen
- 75 gram blauwe bessen
- 1 eetlepel maizena
- 1 theelepel kardemom
- 1 zakje vanillesuiker (optioneel)
Bereidingswijze
Step1:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Step2:
Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg tot een kruimelig deeg.
Step3:
Snij de grote stukken fruit in kleinere stukjes. Meng er de maizena en de kardemom door. Als je fruit niet zoet genoeg is, kun je een zakje vanillesuiker of wat suiker toevoegen.
Step4:
Verdeel het fruit over de bakvorm.
Step5:
Daarover verdeel je het kruimeldeeg.
Step6:
Zet de bakvorm voor ongeveer 20 minuten in de airfryer tot het kruimeldeeg goudbruin is.
Step7:
Serveer eventueel met een bolletje ijs, wat slagroom of (Griekse) yoghurt. Smul smakelijk!
Toon meer