Romige ravioli met kip uit één pan

Aan dit gezellige eenpansgerecht kan niemand weerstaan! Geniet van een zalig romige ravioli met malse kip, allemaal bereid in de Bourgogne. Deze snelle maaltijd is de ideale combinatie van eenvoud en verfijning, perfect voor een drukke doordeweekse avond.
Voorbereiding: 20 min, kooktijd: 10 min
4 porties

Ingrediënten

  • Ravioli
  • 500 g kippengehakt
  • Kaas
  • 120 g gerookt kort spek, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 125 ml (1/2 kopje) witte wijn
  • 375g spinazie
  • 375 ml kippenbouillon
  • 300 ml ingedikte room
  • 120 g babyspinaziebladeren
  • 40 g fijngeraspte parmezaan
  • 3 groene sjalotten

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit je Bourgogne op hoog vuur. Voeg het spek en de knoflook toe. Bak, vaak roerend, gedurende 5 minuten of tot het spek goudbruin is. Voeg het kippengehakt toe. Bak, terwijl je eventuele klontjes met een houten lepel uit elkaar haalt, gedurende 5 minuten of tot het gehakt van kleur verandert. 


Stap 2

Voeg de wijn toe aan de pan. Laat 2 minuten sudderen of tot het mengsel iets is ingekookt. Voeg de ravioli, bouillon en room toe. Laat, onder af en toe roeren, 8 minuten sudderen of tot het mengsel is ingedikt en de ravioli zacht is. Breng op smaak. Roer de spinazie en parmezaan erdoor. Bestrooi met sjalot en extra parmezaan. 

    Toon meer