American pancakes

Is er een betere manier om het weekend in te zetten dan met een stapel luchtige pannenkoeken? Deze American pancakes zijn overheerlijk en zó klaar. Serveer met wat boter en ahornsiroop en begin je dag met een goed humeur!
30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3/4 theelepel zout
  • 2 grote eieren
  • 300 ml karnemelk
  • 60 gram boter, gesmolten en iets afgekoeld
  • Boter, op kamertemperatuur om gemakkelijker te smeren
  • Warme ahornsiroop
  • Vers fruit

Bereidingswijze

Voorbereiding 
 

Stap 1 

Maak het pannenkoekenbeslag – Meng in een grote kom bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. Klop in een aparte kom de karnemelk en de eieren door elkaar en roer er de gesmolten boter door. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en roer het met een houten lepel of spatel. Het beslag zal klonterig zijn - weersta de neiging om te veel te mengen. Zet apart om te rusten. 

Stap 2 

Voorbereiding – Zet de draaiknop van je bakplaat op middelhoge stand en laat even opwarmen. Test of de plaat warm genoeg is door er een druppel water op te laten vallen. Als die sist, kan je aan de slag. 

Stap 3 

Bak de pannenkoeken – Schep 4 keer een pollepel beslag op de bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen zit want de pannenkoeken gaan uitlopen. Als het beslag overal bubbels maakt en de randen bruin worden, flip je de pannenkoeken met een nylon spatel. Bak ze aan de andere kant nog een minuut of twee.  

Stap 4 

Serveren – Verdeel de pannenkoeken over individuele borden, serveer met boter, warme ahornsiroop en eventueel wat vers fruit. Genieten maar! 

 

Tips 

- Geen karnemelk? Gebruik dan gewone melk of maak een doe-het-zelfversie door 1 eetlepel azijn (ongeveer 20ml)  toe te voegen aan 280 ml gewone melk.  

- Niet te snel flippen – Pannenkoeken kunnen uit elkaar vallen als je ze te snel omdraait, dus wacht tot je belletjes ziet over het hele oppervlak en niet alleen rond de randen. 

 

 

Toon meer