Koken op inductie

Overstappen op inductie

Bij het overstappen op inductie hebben wij een aantal tips. Koken op inductie is net even anders dan op bijvoorbeeld gas. Met de onderstaande tips is koken op inductie gemakkelijker en leuker.

Shop alle inductiepannen

Is mijn pan inductie geschikt?

Je kunt dit makkelijk zelf testen. Volg de onderstaande stappen: Heeft de pan een vlakke onderzijde? Heeft de pan geen braampjes aan de onderzijde? Braampjes kunnen krassen op de glasplaat veroorzaken. Blijft een magneetje langer dan 5 seconden aan de pan plakken?

Hoe werkt het?

Wanneer je een pan op een inductiekookplaat zet, wordt de bodem van de pan verwarmd door elektromagnetische straling. De inductiekookplaat zelf blijft koud, maar enkel de pan wordt warm.

Waarom werkt mijn pan niet goed?

Om ervoor te zorgen dat de kook- of koekenpan werkt op een inductieplaat is het belangrijk dat de kookplaat waarop deze wordt geplaatst, dezelfde diameter heeft als de bodem van de pan.

Inductiegeschikt assortiment

Alle RVS kookpannen van BK zijn inductie geschikt. Deze pannen hebben de zogeheten sandwichbodem. Deze bodem zorgt ervoor dat de pan inductiegeschikt is en de warmte goed verdeelt over de pan. Bijna al onze bak- en braadseries zijn inductie geschikt. Hieronder hebben we een aantal series uitgelicht.

Wist je dat...

Je een liter water op inductie ongeveer twee keer zo snel aan de kook brengt als op gas,
en drie keer zo snel als op keramisch? Koken op inductie bespaart dus energie!

Bekijk hier het hele inductiegeschikte assortiment