Ingrediënten
- 1 braadkip
- 200g gerookt spek (blokjes)
- 4 appels
- 2 rode uien (in partjes)
- Tijm (1 bosje)
- 1 el currypoeder
- 1 el garam masala-kruiden
- 150 ml appelsap
- Boter
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de kip, van binnen en van buiten, met de curry, garam masala, peper en zout.
Stap 2
Bak de kip in een grote pan, in boter rondom goudbruin.
Stap 3
Neem de kip uit de pan en bak er nu de uien, het spek een paar minuten in.
Stap 4
Giet het appelsap erbij en leg de kip terug in de pan. Verdeel er de takjes tijm rond, leg het deksel op de pan en zet 1 uur in de oven. Lepel af en toe wat braadvocht over de kip.
Stap 5
Snij de appels in partjes en voeg ze 20 minuten voor het einde van de braadtijd toe.
Stap 6
Serveer met frietjes of kroketten. Smakelijk!