Hele ovenkip met appeltjes

Comfortfood met een feestelijk tintje? Deze ovenkip met appeltjes en spek is verrassend makkelijk klaar te maken. Perfect met een portie kroketjes!
1u30
4 personen

Ingrediënten

  • 1 braadkip
  • 200g gerookt spek (blokjes)
  • 4 appels
  • 2 rode uien (in partjes)
  • Tijm (1 bosje)
  • 1 el currypoeder
  • 1 el garam masala-kruiden
  • 150 ml appelsap
  • Boter
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Stap 1  

Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de kip, van binnen en van buiten, met de curry, garam masala, peper en zout.  

Stap 2  

Bak de kip in een grote pan, in boter rondom goudbruin.  

Stap 3  

Neem de kip uit de pan en bak er nu de uien, het spek een paar minuten in.  

Stap 4  

Giet het appelsap erbij en leg de kip terug in de pan. Verdeel er de takjes tijm rond, leg het deksel op de pan en zet 1 uur in de oven. Lepel af en toe wat braadvocht over de kip.   

Stap 5  

Snij de appels in partjes en voeg ze 20 minuten voor het einde van de braadtijd toe.  

Stap 6  

Serveer met frietjes of kroketten. Smakelijk! 

 

 

Toon meer