BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Ingrediënten voor 4 porties
- 200 gr pandanrijst
- ½ courgette
- 2 shanghai paksoy
- 1 gele paprika
- 500 gr biefstuk
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 3 cm gember, geraspt
- 2 el maïzena
- 3 el zonnebloemolie
- 100 ml ketjap
- 20 gr bruine suiker
- 1 jalapeño peper, in ringetjes
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 2 tl sesamzaadjes, geroosterd
- zout
Aan de slag
Stap 1:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 2:
Snij de courgette met een mandoline of dunschiller over de lengte in dunne repen.
Stap 3:
Haal de bladeren los van de Shanghai paksoi en halveer de grote buitenste bladeren.
Stap 4:
Snij de paprika in repen.
Stap 5:
Snij de biefstuk in dunne reepjes.
Stap 6:
Meng ze in een kom met de knoflook, gember, maïzena en een beetje zout.
Stap 7:
Verhit de wok op hoog vuur en voeg 2 eetlepels van de olie toe.
Stap 8:
Doe de biefstukreepjes erbij en roerbak 3-4 minuten tot het vlees bruin kleurt.
Stap 9:
Voeg de ketjap en suiker toe en schep er goed door.
Stap 10:
Breng het vlees met de saus tegen de kook en haal van het vuur.
Stap 11:
Meng er de helft van de jalapeño peper en helft van de bosui door en doe over in kom.
Stap 12:
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin de paksoi bladeren met de gele paprika circa 2 minuten.
Stap 13:
Schep de courgette-linten erdoor en bak nog een minuutje mee.
Stap 14:
Breng op smaak met een beetje zout.
Stap 15:
Maak in het midden van 4 borden een hoopje rijst en schep hierop een beetje van de groenten en biefstukreepjes.
Stap 16:
Lepel de sojasaus eromheen en garneer met de rest van de jalapeño en bosui.
Stap 17:
Bestrooi met de sesamzaadjes.