Doorgaan naar artikel
Biefstukreepjes in sojasaus

Biefstukreepjes in sojasaus

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Een makkelijk gerecht met pit.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 200 gr pandanrijst
  • ½ courgette
  • 2 shanghai paksoy
  • 1 gele paprika
  • 500 gr biefstuk
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 3 cm gember, geraspt
  • 2 el maïzena
  • 3 el zonnebloemolie
  • 100 ml ketjap
  • 20 gr bruine suiker
  • 1 jalapeño peper, in ringetjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 tl sesamzaadjes, geroosterd
  • zout

Aan de slag

Stap 1:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Stap 2:

Snij de courgette met een mandoline of dunschiller over de lengte in dunne repen.

Stap 3:

Haal de bladeren los van de Shanghai paksoi en halveer de grote buitenste bladeren.

Stap 4:

Snij de paprika in repen.

Stap 5:

Snij de biefstuk in dunne reepjes.

Stap 6:

Meng ze in een kom met de knoflook, gember, maïzena en een beetje zout.

Stap 7:

Verhit de wok op hoog vuur en voeg 2 eetlepels van de olie toe.

Stap 8:

Doe de biefstukreepjes erbij en roerbak 3-4 minuten tot het vlees bruin kleurt.

Stap 9:

Voeg de ketjap en suiker toe en schep er goed door.

Stap 10:

Breng het vlees met de saus tegen de kook en haal van het vuur.

Stap 11:

Meng er de helft van de jalapeño peper en helft van de bosui door en doe over in kom.

Stap 12:

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin de paksoi bladeren met de gele paprika circa 2 minuten.

Stap 13:

Schep de courgette-linten erdoor en bak nog een minuutje mee.

Stap 14:

Breng op smaak met een beetje zout.

Stap 15:

Maak in het midden van 4 borden een hoopje rijst en schep hierop een beetje van de groenten en biefstukreepjes.

Stap 16:

Lepel de sojasaus eromheen en garneer met de rest van de jalapeño en bosui.

Stap 17:

Bestrooi met de sesamzaadjes.

Bereidingstijd

30 minuten
Vorige post Volgende bericht

laat een reactie achter