Gamba’s in roomsaus

Met pasta, brood of gewoon zo uit de pan!
20 minuten
2 porties

Ingrediënten

  • 400 g gamba’s
  • 200 ml room
  • 2 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 rode ui
  • ½ limoen
  • 250 g peultjes
  • Een handjevol peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de gamba’s schoon. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper en snijd deze ook fijn. Je kunt altijd meer of minder peper toevoegen naar smaak. Fruit dit een paar minuten aan in een pan met olijfolie.

Stap 2
Voeg dan de gamba’s toe en laat dit ene minuutje meebakken. Giet dan de room en het sap van de halve limoen erbij. Als de gamba’s roze kleuren, zijn ze gaar en kun je de pan van het vuur halen. 

Stap 3
Snijd de bosuitjes in ringen en hak de peterselie klein. Garneer hiermee de gamba’s. 

Toon meer