Ingrediënten
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 750 gr magere runderriblappen, in blokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 winterwortels, in plakjes
- 3 el tomatenpuree
- 500 ml rode wijn
- 200 ml runderfond
- 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
- 350 gr sjalotjes
- 1 bakje champignons, in kwarten
- zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1
Bak de spekjes in 5 minuten langzaam uit op laag vuur in een Bourgogne braadpan. Bestrooi de vleesblokjes met peper en zout.
Stap 2
Draai het vuur hoger en bak het rundvlees 3 minuten met de spekjes mee.
Stap 3
Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 2 minuten mee.
Stap 4
Roer de tomatenpuree door het gerecht en bak alles nog 2 minuten.
Stap 5
Voeg al roerende de wijn en runderfond toe en breng het gerecht tegen de kook.
Stap 6
Stoof de Boeuf Bourguignon in circa 2,5 uur gaar op heel laag vuur. Roer af en toe.
Stap 7
Voeg de sjalotjes en champignons na 2 uur stoven bij het gerecht en laat ze meestoven tot het vlees gaar is.
Stap 8
Serveer met stokbrood en rijst.
Tip: Gebruik een warmhoudplaatje om de stoofpot heel langzaam te garen. Of zet hem op de allerkleinste pit van je fornuis.