Franse boeuf bourguignon

Een heerlijk gerecht voor een groot gezelschap.
25 minuten + 2,5 uur stoven
4 porties

Ingrediënten

  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 750 gr magere runderriblappen, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 winterwortels, in plakjes
  • 3 el tomatenpuree
  • 500 ml rode wijn
  • 200 ml runderfond
  • 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
  • 350 gr sjalotjes
  • 1 bakje champignons, in kwarten
  • zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de spekjes in 5 minuten langzaam uit op laag vuur in een Bourgogne braadpan. Bestrooi de vleesblokjes met peper en zout.

Stap 2
Draai het vuur hoger en bak het rundvlees 3 minuten met de spekjes mee.

Stap 3
Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 2 minuten mee.

Stap 4
Roer de tomatenpuree door het gerecht en bak alles nog 2 minuten.

Stap 5
Voeg al roerende de wijn en runderfond toe en breng het gerecht tegen de kook.

Stap 6
Stoof de Boeuf Bourguignon in circa 2,5 uur gaar op heel laag vuur. Roer af en toe.

Stap 7
Voeg de sjalotjes en champignons na 2 uur stoven bij het gerecht en laat ze meestoven tot het vlees gaar is.

Stap 8
Serveer met stokbrood en rijst.

Tip: Gebruik een warmhoudplaatje om de stoofpot heel langzaam te garen. Of zet hem op de allerkleinste pit van je fornuis.

Toon meer