Franse crêpes met sinaasappelsaus

Een chic ontbijt voor de perfecte zondag
30 minuten
4 porties

Ingrediënten

Voor de crepes:

  • 400 ml melk
  • 200 g bloem
  • 5 eieren
  • 1 el kristalsuiker
  • Een snuf zout
  • 40 g boter
  • Boter of olie om in te bakken

Voor de sinaasappelsaus

  • 2 suikerklontjes
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 50 g suiker
  • 50 g boter

Bereidingswijze

Stap 1
Begin met het maken van het beslag voor de crêpes. Smelt hiervoor eerst de boter en meng dit met de overige ingrediënten. Voeg als laatste te eieren toe zodat je zeker weet dat ze niet stollen.

Stap 2
Warm wat boter of olie op in een pan en giet hier een dun laagje van het beslag overheen. Bak de crêpes gaar en leg deze vervolgens op een bord onder wat aluminiumfolie.

Stap 3
Voor de sinaasappelsaus wrijf je eerst de suikerklontjes over de schil van de sinaasappels zodat deze de smaak opneemt. Pers de sinaasappels en citroen uit. 

Stap 4
Laat vervolgens de suikerklontjes en losse suiker karamelliseren in een koekenpan. Doe dit op laag vuur en houdt het goed in de gaten zodat de suiker niet verbrandt.

Stap 5
Voeg de boter toe en blus dit al met het sap van de sinaasappels en citroen. Laat het even inkoken tot het de dikte heeft van een siroop.

Stap 6
Giet de saus over de crêpes en je kunt aan tafel!

Toon meer