Ingrediënten
- 4 tortilla’s
- 500 g witvis, bijvoorbeeld kabeljauw
- Olijfolie
- 250 g griekse yoghurt
- 150 g fijngesneden groene kool
- 40 g kiemgroenten
- 1 limoen
- 1 Jalapeñopeper
- 1 lente-ui
- 1 lente-ui
- Peper en zout
- Een handjevol koriander
Bereidingswijze
Stap 1
Maak eerst de salsa. Voeg hiervoor de peper, lente-ui, azijn en koriander toe aan een keukenmachine. Maal de ingrediënten fijn en bewaar het mengel in de koelkast voor later.
Stap 2
Verhit een gietijzeren pan óf de barbecue op tot het rookpunt. Verdeel wat olie over de vis en verdeel de cajunkruiden eroverheen.
Stap 3
Bak de tortilla’s voor 1 tot 2 minuten aan beide kanten tot ze bruin en knapperig zijn. Zet opzij bedekt met aluminiumfolie zodat ze warm blijven.
Stap 4
Bak de vis voor 1 tot 2 minuten aan iedere kant totdat deze net gaar is. Smeer een lepel yoghurt over elke tortilla. Bedek dit met een beetje kool, kiemgroenten en de vis. Top af met de salsa.
Stap 5
Garneer de taco’s met wat limoenpartjes en eventueel wat extra koriander, mint of jalapeños.