Doorgaan naar artikel
No-knead bread

No-knead bread

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Een heerlijk simpel brood wat je klaarmaakt in onze braadpan.

Ingrediënten voor 1 portie

  • 400 gr bloem
  • 1/2 tl gist
  • 1 tl zout
  • 300 ml lauwwarm water
  • [t]Optioneel:
  • olijven
  • knoflook
  • verse kruiden

Aan de slag

Stap 1:

Meng de bloem, gist, zout en het water in een kom met een spatel door elkaar.

Stap 2:

Mocht je een hartig borrelbrood er van willen maken, dan kan je diverse toppings toevoegen aan het deeg. Denk bijvoorbeeld aan olijven, knoflook of fijn gesneden verse kruiden.

Stap 3:

Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg minstens 12 uur rusten.

Stap 4:

Zet de braadpan net onder het midden in de oven en verwarm de oven voor op 250°C.

Stap 5:

Leg een vel bakpapier neer en stort hierover het deeg. Het kan erg plakkerig zijn dus het is handig om een spatel te gebruiken.

Stap 6:

Haal voorzichtig de braadpan uit de oven en leg het bakpapier met deeg in de braadpan. Plaats de deksel weer terug op de pan en laat 30 minuten bakken.

Stap 7:

Na 30 minuten verwijder je de deksel en laat je het brood nog 15 minuten in de oven bakken. Hierdoor krijg je een krokante korst.

Stap 8:

Haal het brood uit de oven en laat even afkoelen op een rooster. Serveer met olijfolie of met roomboter.

Bereidingstijd

5 minuten + 12 uur rijzen + 45 minuten bakken
Vorige post Volgende bericht

laat een reactie achter