Ingrediënten
- 400 gr bloem
- 1/2 tl gist
- 1 tl zout
- 300 ml lauwwarm water
Optioneel:
- olijven
- knoflook
- verse kruiden
Bereidingswijze
Stap 1
Meng de bloem, gist, zout en het water in een kom met een spatel door elkaar.
Stap 2
Mocht je een hartig borrelbrood er van willen maken, dan kan je diverse toppings toevoegen aan het deeg. Denk bijvoorbeeld aan olijven, knoflook of fijn gesneden verse kruiden.
Stap 3
Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg minstens 12 uur rusten.
Stap 4
Zet de braadpan net onder het midden in de oven en verwarm de oven voor op 250°C.
Stap 5
Leg een vel bakpapier neer en stort hierover het deeg. Het kan erg plakkerig zijn dus het is handig om een spatel te gebruiken.
Stap 6
Haal voorzichtig de braadpan uit de oven en leg het bakpapier met deeg in de braadpan. Plaats de deksel weer terug op de pan en laat 30 minuten bakken.
Stap 7
Na 30 minuten verwijder je de deksel en laat je het brood nog 15 minuten in de oven bakken. Hierdoor krijg je een krokante korst.
Stap 8
Haal het brood uit de oven en laat even afkoelen op een rooster. Serveer met olijfolie of met roomboter.