Wijting met selderijpuree en oude kaas

Een kerstgerecht boordevol smaak? Deze smeuïge selderijpuree met wijting en oude kaas is een schot in de roos! Onze Superior Tri-ply braadslede is ideaal om dit feestelijke ovengerecht in een handomdraai op tafel te zetten.
30 minuten + 10 minuten oventijd
6 porties

Ingrediënten

  • 800 gr aardappelen
  • 1 dl witte wijn
  • enkele takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • peper en zout
  • selderijzout
  • melk
  • 4 eierdooiers
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 1 dl room
  • nootmuskaat
  • 150 gr oude kaas blok (type Old Amsterdam)
  • 600 gr wijting
  • boter
  • 2 uien
  • 6 stengels (met blaadjes) selderij

Bereidingswijze

Stap 1
Snij de uien in halve ringen en stoof ze in wat boter.

Stap 2
Gebruik een dunschiller om de draden uit de selderij te halen. Snij hem vervolgens in fijne stukjes, gebruik ook de blaadjes. Stoof de selderij samen met de uien.

Stap 3
Schil de aardappelen en kook ze gaar.

Stap 4
Voeg een deciliter witte wijn toe aan de selderij, en breng op smaak met een bouquet garni (een bosje van kruiden dat meetrekt) van tijm en laurier.

Stap 5
Is de selderij gaar? Haal het bouquet garni eruit en plet de selderij samen met de gekookte aardappelen. Voeg een klontje boter, twee eierdooiers en een scheutje melk toe voor een smeuïge puree. Kruid de puree af met peper, zout en mosterd.

Stap 6
Verwarm de ovengrill voor op 240°C. Meng ondertussen de geraspte kaas met de room en de twee eierdooiers. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Stap 7
Verdeel de selderijpuree over een grote braadslede, leg er de vis bovenop en overgiet met het kaasmengsel.

Stap 8
Zet de braadslede onder de ovengrill gedurende 10 min tot er een goudbruin korstje verschijnt en klaar!

Toon meer