Zoete wentelteefjes

Met een compote van rode vruchten
25 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 4 sneden brood
  • bakboter
  • 250 g rode vruchten (uit de diepvries)
  • honing
  • 2 tl maïzena
  • 4 el Griekse yoghurt

Bereidingswijze

Het ideale recept om oud brood om te toveren tot heerlijke zoete broodjes met een krokant korstje. De fruitcompote zorgt voor een frisse toets. Met onze Easy Induction koekenpan en Q-Linair Master Glas steelpan heb je alles in huis om deze zoete lekkernij op tafel te zetten.

Stap 1
Meng de melk met het ei, de vanillesuiker en de kaneel en haal de sneden brood door dit mengsel.

Stap 2
Bak het brood langs beide kanten bruin in een koekenpan met een klontje boter.

Stap 3
Maak intussen de rodevruchtencompote. Breng in een steelpan de rode vruchten aan de kook, samen met een scheutje water en wat honing. Laat 5 tot 10 minuten zachtjes stoven.

Stap 4
Los de maïzena op in een eetlepel water en voeg dit toe aan de compote. Laat al roerend nog een paar minuten doorkoken en indikken. Laat de compote afkoelen.

Stap 5
Beleg de wentelteefjes met een eetlepel Griekse yoghurt en wat van de rodevruchtencompote.

Toon meer