Doorgaan naar artikel
Broccoli in roomsaus

Broccoli in roomsaus

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Een lekker groente bijgerecht.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 750 gr broccoli
  • 1½ dl droge witte wijn
  • 1 ei
  • 1 el slagroom
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Aan de slag

Stap 1:

Verwijder de uiteinden van de broccoli. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in kleine stukjes.

Stap 2:

Breng in een pan de wijn met zout aan de kook, als de wijn kookt, voeg de broccoli toe en kook de groente in circa 10 minuten gaar.

Stap 3:

Splits het ei en roer de eierdooier los met 3 eetlepels van de slagroom.

Stap 4:

Giet de broccoli af, bewaar 1,5 dl van het kookvocht.

Stap 5:

Breng het kookvocht met de slagroom aan de kook.

Stap 6:

Haal de room van het vuur, laat deze even afkoelen en roer het ei- roommengsel erdoor.

Stap 7:

Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Tip: 

Doe de broccoli terug in de saus (de saus mag niet meer koken) en roer even door.

Bereidingstijd

30 minuten
Vorige post Volgende bericht

laat een reactie achter