Ingrediënten
- 750 gr broccoli
- 1½ dl droge witte wijn
- 1 ei
- 1 el slagroom
- zout en peper
- nootmuskaat
Bereidingswijze
Stap 1
Verwijder de uiteinden van de broccoli. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in kleine stukjes.
Stap 2
Breng in een pan de wijn met zout aan de kook, als de wijn kookt, voeg de broccoli toe en kook de groente in circa 10 minuten gaar.
Stap 3
Splits het ei en roer de eierdooier los met 3 eetlepels van de slagroom.
Stap 4
Giet de broccoli af, bewaar 1,5 dl van het kookvocht.
Stap 5
Breng het kookvocht met de slagroom aan de kook.
Stap 6
Haal de room van het vuur, laat deze even afkoelen en roer het ei- roommengsel erdoor.
Stap 7
Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Tip: Doe de broccoli terug in de saus (de saus mag niet meer koken) en roer even door.