BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Ingrediënten voor 4 porties
- 750 gr broccoli
 - 1½ dl droge witte wijn
 - 1 ei
 - 1 el slagroom
 - zout en peper
 - nootmuskaat
 
Aan de slag
Stap 1:
Verwijder de uiteinden van de broccoli. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in kleine stukjes.
Stap 2:
Breng in een pan de wijn met zout aan de kook, als de wijn kookt, voeg de broccoli toe en kook de groente in circa 10 minuten gaar.
Stap 3:
Splits het ei en roer de eierdooier los met 3 eetlepels van de slagroom.
Stap 4:
Giet de broccoli af, bewaar 1,5 dl van het kookvocht.
Stap 5:
Breng het kookvocht met de slagroom aan de kook.
Stap 6:
Haal de room van het vuur, laat deze even afkoelen en roer het ei- roommengsel erdoor.
Stap 7:
Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Tip:
Doe de broccoli terug in de saus (de saus mag niet meer koken) en roer even door.


