Broccoli in roomsaus

Een lekker groente bijgerecht.
30 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 750 gr broccoli
  • 1½ dl droge witte wijn
  • 1 ei
  • 1 el slagroom
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

Stap 1
Verwijder de uiteinden van de broccoli. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in kleine stukjes.

Stap 2
Breng in een pan de wijn met zout aan de kook, als de wijn kookt, voeg de broccoli toe en kook de groente in circa 10 minuten gaar.

Stap 3
Splits het ei en roer de eierdooier los met 3 eetlepels van de slagroom.

Stap 4
Giet de broccoli af, bewaar 1,5 dl van het kookvocht.

Stap 5
Breng het kookvocht met de slagroom aan de kook.

Stap 6
Haal de room van het vuur, laat deze even afkoelen en roer het ei- roommengsel erdoor.

Stap 7
Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Tip: Doe de broccoli terug in de saus (de saus mag niet meer koken) en roer even door.

Toon meer