BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Ingrediënten voor 4 porties
- 3 trostomaten
- 5 teentjes knoflook
- 1 el peterselieblaadjes, fijngehakt
- 2 tl muntblaadjes, fijngehakt
- 2 el basilicumblaadjes, fijngehakt
- mespuntje saffraandraadjes
- 2 el witte wijn
- ½ citroen
- 250 gr coquille vlees
- 8 el olijfolie
- 1 el kappertjes, grof gehakt
- 100 gr bladspinazie
- zout en peper
Aan de slag
Stap 1:
Halveer de tomaten, lepel de zaden eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Stap 2:
Hak 2 teentjes knoflook fijn en plet 3 teentjes onder een mes.
Stap 3:
Hak de kruiden fijn en week de saffraan in de witte wijn.
Stap 4:
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap eruit.
Stap 5:
Dep de cocquilles goed droog en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout.
Stap 6:
Verhit 2 eetlepels olie samen met de takjes tijm en de geplette tenen knoflook in een koekenpan.
Stap 7:
Zet de coquilles met een tang in de hete olie en bak ze ± 4 minuten op hoog vuur.
Stap 8:
Draai ze halverwege om.
Stap 9:
Voeg de fijngesneden tomaat toe als de coquilles bruin zijn.
Stap 10:
Warm ze even op en haal dan de coquilles uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
Stap 11:
Verwijder de takjes tijm en tenen knoflook uit de tomaten.
Stap 12:
Maak de antiboise saus af door het toevoegen van de rest van de olijfolie, fijngehakte knoflook, kruiden, saffraanwijn, kappertjes, citroenschil en sap.
Stap 13:
Breng tegen de kook en doe over in een kom.
Stap 14
Breng op smaak met peper en zout.
Stap 15:
Verhit de wok op hoog vuur en roerbak hierin de spinazie een paar minuten tot ze slinkt (voeg eventueel een lepel olijfolie toe) en schep goed om.


