Doorgaan naar artikel
Focaccia met walnoten, gedroogde vijgen en olijven

Focaccia met walnoten, gedroogde vijgen en olijven

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1000 gram (tarwe) meel
  • 21 gram gist
  • 600 ml water
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 el zeezout
  • 75 gram walnoten
  • 100 gram gedroogde vijgen
  • 75 gram olijven
  • 2 takjes verse rozemarijn

Aan de slag

Stap 1:

Meng de gist in een kom met het water. Roer het zout, de extra vierge olijfolie en de fijngehakte rozemarijn erdoorheen.

Stap 2:

Voeg het meel in delen toe en roer het deeg goed door tot het glad en vochtig is.

Stap 3:

Bedek de kom met een theedoek en laat het deeg minstens 2,5 a 3 uur rijzen.

Stap 4:

Smeer de braadpan goed in met olijfolie.

Stap 5:

Leg het deeg in de braadpan. Laat het deeg nu nog 1 uur rijzen. Het deeg is goed gerezen als het verdubbeld is in grootte.

Stap 6:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 7:

Maak kleine gaatjes in het deeg en stop daar de walnoten, gedroogde vijgen en olijven in.

Stap 8:

Smeer het deeg in met extra vierge olijfolie en strooi er wat zout overheen.

Stap 9:

Doe de pan met de deksel erop in de oven en bak het brood gedurende 30 minuten.

Stap 10:

Haal de deksel van de pan en verhoog de temperatuur naar 225 °C. Bak de focaccia nu nog 20 minuten tot deze goudbruin en gaar is. Prik met een prikker om te kijken of het deeg gaar is.

Stap 11:

Laat het brood voordat je het uitserveert afkoelen.

Tips: 

Serveer het brood met roomboter, tapenade, burrata of geitenkaas.

Bereidingstijd

30 minuten + 4,5 uur wachten
Vorige post Volgende bericht

laat een reactie achter