Ingrediënten
- 200 gr schelpjespasta
- 2 broccoli’s
- 25 gr bloem
- 25 gr boter
- 250 ml melk
- 75 gr geraspte kaas
- 1 el Italiaanse kruiden
- 150 gr diepvrieserwtjes
- zout en peper
- kaas om te gratineren
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
Stap 2
Snij de broccoli in roosjes en kook ze ongeveer 8 minuten totdat ze zacht zijn.
Stap 3
Smelt intussen in een andere pan de boter.
Stap 4
Als de boter vloeibaar is, voeg je de bloem toe. Meng dit door elkaar en laat dit mengsel 1 minuut bakken om een roux te maken. Als de geur van koekjes je keuken vult, is de basis voor je saus klaar.
Stap 5
Voeg beetje bij beetje de melk toe, terwijl je alles goed doorroert met een garde. Als je alle melk hebt toegevoegd en de saus wat ingedikt is, kan de geraspte kaas erbij. Voeg ook de Italiaanse kruiden en een snuf zout en peper toe.
Stap 4
Mix nu de helft van de broccoli met een staafmixer en meng door de kaassaus. Meng de rest van de roosjes onder de saus, samen met de erwtjes. Doe de saus samen met de pasta in een ovenschotel en gratineer met kaas.