Oer-Hollandse poffertjes

Wat is er Hollandser dan een berg zoete poffertjes? Dit recept is supermakkelijk en daarom ideaal om te maken met de kinderen. Pak je Bourgogne poffertjespan erbij en bakken maar!
30 minuten
5 personen

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • Een snuf zout
  • 450 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 el suiker
  • 25 g gesmolten boter
  • Extra boter of olie om in te bakken
  • Toppings naar keuze, bijvoorbeeld boter of poedersuiker

Bereidingswijze

Stap 1 
Maak eerst het beslag. Meng hiervoor eerst de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout. Voeg vervolgens de eieren en de helft van de melk erbij en klop dit tot een glad beslag. Roer vervolgens de gesmolten boter en de rest van de melk door het beslag. 

Stap 2 
Giet het beslag in een knijpflesje. Dit kan een speciale knijpfles zijn of een (goed omgespoelde) oud sausflesje. Zo is het beslag makkelijk te doseren. Heb je écht geen flesje in huis? Met twee theelepeltjes kom je ook een heel eind. 

Stap 3 
Zet je poffertjespan op middelhoog vuur en vet deze in met boter of olie. Spuit een beetje beslag in alle kuiltjes. Draai de poffertjes om als de bovenkant gestold is. Bak de andere kant goudbruin en klaar zijn je poffertjes! 

Stap 4 
Leg je portie poffertjes op een bord en voeg je favoriete toppings toe. Naast poedersuiker, kun je bijvoorbeeld ook gaan voor gesmolten chocolade, jam of vers fruit. 

Tip: Haal verschillende toppings in huis en ga samen met de kinderen een middag poffertjes versieren! Niet zo'n zoetekauw? Combineer de poffertjes eens met wat (Parmezaanse) kaas! 

Toon meer