Doorgaan naar artikel
Gebraden kip met aioli

Gebraden kip met aioli

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Ingrediënten voor 4 porties

  • 100 gr kruidenboter
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • zout en peper
  • 1 biologische kip van ± 1, 5 kilo
  • ½ bosje tijm
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 dl zonnebloemolie
  • 4 el extra vierge olijfolie

Aan de slag

Stap 1:

Haal het vel van de kip vanuit de buikholte los met een lepel.

Stap 2:

Werk deze tussen het vel en het kippenvlees voorzichtig naar de poten toe.

Stap 3:

Verdeel de kruidenboter in dunne plakken onder het vel en druk het goed aan.

Stap 4:

Rasp de schil van de citroen en pureer deze samen met de olie, 2 tenen knoflook, zout en peper.

Stap 5:

Smeer de kip grondig in met het kruidenmengsel.

Stap 6:

Snijd de citroen doormidden en stop de helft van de citroen samen met het bosje tijm in de buikholte.

Stap 7:

Zet de kip met de poten naar boven in een braadslede.

Stap 8:

Bak de kip in een voorverwarmde oven van 180°C in circa 55 – 65 minuten goudbruin en gaar.

Stap 9:

Keer de kip halverwege en bedruip de kip met het kookvocht uit de braadslede.

Stap 10:

Herhaal het bedruipen elke 10 minuten na het keren.

Stap 11:

Knijp voor de aioli de andere citroenhelft uit in een maatbeker.

Stap 12:

Doe er het ei en de teentjes knoflook bij.

Stap 13:

Zet een staafmixer onderin de maatbeker en giet al mixende langzaam de olie erbij tot een mooie gladde mayonaise ontstaat.

Stap 14:

Breng de mayonaise (aioli) op smaak met wat zout.

Stap 15:

Snijd de kip in stukken en serveer met de aioli.

Bereidingstijd

25 minuten
Vorige post Volgende bericht

laat een reactie achter