Ingrediënten
- 1 pompoen (1 à 1,5 kg)
- 4-tal wortelen
- 4 cm verse gember
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 groentebouillon blokjes
- 1 el currypoeder
Bereidingswijze
Stap 1
Was de pompoen en snij hem zonder te schillen in blokjes van 2 à 3 cm. Doe hetzelfde met de wortelen.
Stap 2
Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Stap 3
Schil de gember en rasp zo’n 4 cm fijn. Voeg ook het currypoeder toe en laat even meestoven.
Stap 4
Voeg na enkele minuten de stukken wortel en pompoen toe en laat opnieuw enkele minuten stoven.
Stap 5
Schenk 1 liter water bij de groenten en voeg de bouillonblokjes toe. Laat het geheel 20 minuten garen op een zacht vuur.
Stap 6
Als de groenten zacht zijn, kan je de soep pureren met een staafmixer. Voeg eventueel nog water aan toe naar smaak.
Tip: Garneer indien gewenst met wat room en serveer met vers brood.