Doorgaan naar artikel
Hamburger

Hamburger

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Heb je trek in een klassieke hamburger? Probeer dit recept dan eens.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 600 gr rundergehakt
  • 3 el boter
  • zout en peper
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 ui, in ringen
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 75 gr gemengde sla
  • 4 el American style barbecuesaus
  • 1 tomaat, in plakken
  • 4 el remouladesaus

Aan de slag

Stap 1:

Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties.

Stap 2:

Bevochtig je handen met water en vorm elke portie gehakt snel tot een burger.

Stap 3:

Kneed het gehakt niet maar vorm het alleen.

Stap 4:

Zet de koekenpan op het fornuis en warm deze rustig op.

Stap 5:

Voeg de boter toe.

Stap 6:

Zodra de boter begint te bruisen leg je de hamburgers in de pan.

Stap 7:

Bak de hamburgers aan twee kanten, zodat deze een mooie korst heeft.

Stap 8:

Bak de spek en de uienringen in een aparte koekenpan en bestrooi dit met basterdsuiker.

Stap 9:

Snijd vlak voordat de hamburgers gaar zijn de broodjes open en bestrijk de binnenzijde met boter.

Stap 10:

Bak de broodjes om en om heel even in de pan zodat de beboterde kant goudbruin wordt.

Stap 11:

Leg de onderste helft van de broodjes op een bord.

Stap 12:

Beleg dit met de helft van de sla, leg daarop de hamburger, het spek en de uienringen en schenk de barbecuesaus erover.

Stap 13:

Leg vervolgens de plakken tomaat op de saus en eindig met de resterende sla en remouladesaus.

Stap 14:

Leg de bovenste helft van het broodje er bovenop.

Bereidingstijd

30 minuten
Vorige post Volgende bericht

laat een reactie achter