BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Ingrediënten voor 4 porties
- 600 gr rundergehakt
- 3 el boter
- zout en peper
- 8 plakjes ontbijtspek
- 1 ui, in ringen
- 1 el donkere basterdsuiker
- 4 hamburgerbroodjes
- 75 gr gemengde sla
- 4 el American style barbecuesaus
- 1 tomaat, in plakken
- 4 el remouladesaus
Aan de slag
Stap 1:
Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties.
Stap 2:
Bevochtig je handen met water en vorm elke portie gehakt snel tot een burger.
Stap 3:
Kneed het gehakt niet maar vorm het alleen.
Stap 4:
Zet de koekenpan op het fornuis en warm deze rustig op.
Stap 5:
Voeg de boter toe.
Stap 6:
Zodra de boter begint te bruisen leg je de hamburgers in de pan.
Stap 7:
Bak de hamburgers aan twee kanten, zodat deze een mooie korst heeft.
Stap 8:
Bak de spek en de uienringen in een aparte koekenpan en bestrooi dit met basterdsuiker.
Stap 9:
Snijd vlak voordat de hamburgers gaar zijn de broodjes open en bestrijk de binnenzijde met boter.
Stap 10:
Bak de broodjes om en om heel even in de pan zodat de beboterde kant goudbruin wordt.
Stap 11:
Leg de onderste helft van de broodjes op een bord.
Stap 12:
Beleg dit met de helft van de sla, leg daarop de hamburger, het spek en de uienringen en schenk de barbecuesaus erover.
Stap 13:
Leg vervolgens de plakken tomaat op de saus en eindig met de resterende sla en remouladesaus.
Stap 14:
Leg de bovenste helft van het broodje er bovenop.