Hamburger

Heb je trek in een klassieke hamburger? Probeer dit recept dan eens.
30 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 600 gr rundergehakt
  • 3 el boter
  • zout en peper
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 ui, in ringen
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 75 gr gemengde sla
  • 4 el American style barbecuesaus
  • 1 tomaat, in plakken
  • 4 el remouladesaus

Bereidingswijze

Stap 1
Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties.

Stap 2
Bevochtig je handen met water en vorm elke portie gehakt snel tot een burger.

Stap 3
Kneed het gehakt niet maar vorm het alleen.

Stap 4
Zet de koekenpan op het fornuis en warm deze rustig op.

Stap 5
Voeg de boter toe.

Stap 6
Zodra de boter begint te bruisen leg je de hamburgers in de pan.

Stap 7
Bak de hamburgers aan twee kanten, zodat deze een mooie korst heeft.

Stap 8
Bak de spek en de uienringen in een aparte koekenpan en bestrooi dit met basterdsuiker.

Stap 9
Snijd vlak voordat de hamburgers gaar zijn de broodjes open en bestrijk de binnenzijde met boter.

Stap 10
Bak de broodjes om en om heel even in de pan zodat de beboterde kant goudbruin wordt.

Stap 11
Leg de onderste helft van de broodjes op een bord.

Stap 12
Beleg dit met de helft van de sla, leg daarop de hamburger, het spek en de uienringen en schenk de barbecuesaus erover.

Stap 13
Leg vervolgens de plakken tomaat op de saus en eindig met de resterende sla en remouladesaus.

Stap 14
Leg de bovenste helft van het broodje er bovenop.

Toon meer