BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Ingrediënten voor 4 porties
- - Voor de groenten
 - 2 kleine gele bieten
 - 2 kleine rode bieten
 - 1 schaal regenboogwortels (600 gr)
 - 1 bosje groene asperges
 - 3 el olijfolie
 - - Voor de tapenade
 - 100 gr zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
 - 4 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
 - 2 el bladpeterselie, fijngehakt
 - 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
 - 3 – 4 el olijfolie
 - zout en peper
 
Aan de slag
Stap 1:
Kook de bietjes in de schil ± 20 minuten. Giet af en laat afkoelen. Schil de bietjes, halveer ze en snij in parten.
Stap 2:
Schil de wortels met een dunschiller en snij over de lengte doormidden. Verwijder de onderste 3 centimeter van de asperges.
Stap 3:
Kwast alle groenten in met een beetje olie en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de wortels circa 8 minuten en keer ze halverwege. Grill de asperges en bietjes circa 5 minuten en keer ze halverwege.
Stap 4:
Meng voor de tapenade olijven, zongedroogde tomaatjes, peterselie, Parmezaanse kaas en olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer de tapenade bij de gegrilde groenten.


