Ingrediënten
Voor de groenten
- 2 kleine gele bieten
- 2 kleine rode bieten
- 1 schaal regenboogwortels (600 gr)
- 1 bosje groene asperges
- 3 el olijfolie
Voor de tapenade
- 100 gr zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
- 4 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
- 2 el bladpeterselie, fijngehakt
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 3 – 4 el olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de bietjes in de schil ± 20 minuten. Giet af en laat afkoelen. Schil de bietjes, halveer ze en snij in parten.
Stap 2
Schil de wortels met een dunschiller en snij over de lengte doormidden. Verwijder de onderste 3 centimeter van de asperges.
Stap 3
Kwast alle groenten in met een beetje olie en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de wortels circa 8 minuten en keer ze halverwege. Grill de asperges en bietjes circa 5 minuten en keer ze halverwege.
Stap 4
Meng voor de tapenade olijven, zongedroogde tomaatjes, peterselie, Parmezaanse kaas en olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer de tapenade bij de gegrilde groenten.