Doorgaan naar artikel
Groentesoep

Groentesoep

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Een echte traditionele groentesoep.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 4 l water
  • 4 mergpijpjes
  • 1 pond runder soepvlees
  • 400 gr rundergehakt
  • 2 strengen vermicceli
  • 2 grote uien
  • bos peterselie
  • bos selderij
  • 10 tenen knoflook
  • 400 gr grove boeren soepgroenten
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 tl thijm, gedroogd
  • 3 tl rozemarijn
  • 4 kruidnagelen
  • 2 tl majoraan
  • 2 tl basilicum
  • 2 tl nootmuskaat
  • 2 blaadjes foelie
  • 1 lombok
  • zout

Aan de slag

Stap 1:

Was de peterselie en laat ze uitlekken.

Stap 2:

Was de selderij laat ze uitlekken en snijd ze fijn.

Stap 3:

Ontdoe de schilletjes van de knoflook.

Stap 4:

Schil de uien en halveer ze.

Stap 5:

Doe het gehakt in de schaal en meng er 1 theelepel zout en 2 theelepels nootmuskaat door. Draai er balletjes van.

Stap 6:

Zet de pan op de hittebron met de mergpijpjes soepvlees en de gehaktballetjes.

Stap 7:

Breng het geheel aan de kook en schuim het af.

Stap 8:

Leg er de uien, de bos peterselie, lombok en de knoflookteentjes in en strooi er vervolgens de kruiden bij.

Stap 9:

Zet de hittebron laag en trek er in circa 4 uur een bouillon van.

Stap 10:

Haal de pan van de hittebron, schep met de schuimspaan de peterselie eruit en pers het sap eruit met een lepel.

Stap 11:

Haal de uien eruit en gooi dit samen met de peterselie en lombok weg.

Stap 12:

Laat de bouillon afkoelen en zet de pan met het deksel ietsje schuin er op in de koelkast.

Stap 13:

Haal de pan na circa 8 uur uit de koelkast, schep het vet eraf en verwijder de mergpijpjes.

Stap 14:

Zet de pan weer op de hittebron en breng de bouillon heel zachtjes aan de kook. Dit is belangrijk voor het behoud van de smaak.

Stap 15:

Doe er de soepgroenten bij en laat het vijf minuten heel zachtjes sudderen.

Stap 16:

Knijp er dan de twee strengen vermicelli in fijn en laat de soep nog eens 10-15 minuten zachtjes koken.

Stap 17:

Laat de soep afkoelen om alle smaakstoffen hun werk te laten doen en warm de soep dan weer op.

Bereidingstijd

25 minuten + 4 uur trekken + 8 uur in de koelkast
Vorige post Volgende bericht

laat een reactie achter