BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Ingrediënten voor 4 porties
- 200 g aardappelen
- 2 uien
- boter
- 800 g gemengd gehakt
- 2 eierdooiers
- 4 tl mosterd
- 50 g paneermeel
- nootmuskaat
- olijfolie
- 1 bloemkool
- 30 g bloem
- 50 cl melk
- 300 g gemalen kaas
- peper & zout
Aan de slag
Stap 1:
Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukken en kook ze gaar in een kookpan met gezouten water.
Stap 2:
Pel intussen de uien, snipper ze fijn en fruit ze in een pan met een klontje boter tot ze mooi bruin zijn. Laat wat afkoelen.
Stap 3:
Meng het gehakt met de uien, eierdooiers, mosterd, het paneermeel en wat nootmuskaat en rol er met vochtige handen balletjes van.
Stap 4:
Bak de balletjes in de braadpan met een klontje boter en een scheut olijfolie.
Stap 5:
Giet de aardappelen af en bak ze goudbruin in een koekenpan met wat boter.
Stap 6:
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze gaar. Giet vervolgens de bloemkool af.
Ideaal: het deksel van de Q-Linair Master Glas kookpan kun je in één handomdraai vergrendelen, waardoor je de bloemkool gemakkelijk én veilig kunt afgieten.
Stap 7:
Smelt 40 g boter in een steelpannetje en doe er de bloem bij. Laat even bakken.
Stap 8:
Giet de melk bij de roux en laat binden. Kruid de bechamelsaus met peper, zout en nootmuskaat.
Stap 9:
Smelt 2/3 van de gemalen kaas in de bechamelsaus.
Stap 10:
Serveer de gehaktballetjes met de bloemkool, de gebakken aardappeltjes en de bechamelsaus.
Tip:
Met bloemkool kun je overigens alle kanten op! Probeer de roosjes bijvoorbeeld ook eens te gratineren in de oven.