Gehaktballen met bloemkool

Een op en top Hollands gerecht én het ultieme comfort food dat bij groot en klein in de smaak zal vallen! Om deze gezinsvriendelijke maaltijd klaar te maken, gebruik je de Q-Linair Master Glas kookpan om de bloemkool te garen, de Fortalit braadpan voor de heerlijke gehaktballen en de Easy Induction koekenpan om de aardappeltjes te bakken.
45 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 200 g aardappelen
  • 2 uien
  • boter
  • 800 g gemengd gehakt
  • 2 eierdooiers
  • 4 tl mosterd
  • 50 g paneermeel
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • 1 bloemkool
  • 30 g bloem
  • 50 cl melk
  • 300 g gemalen kaas
  • peper & zout

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukken en kook ze gaar in een kookpan met gezouten water.

Stap 2
Pel intussen de uien, snipper ze fijn en fruit ze in een pan met een klontje boter tot ze mooi bruin zijn. Laat wat afkoelen.

Stap 3
Meng het gehakt met de uien, eierdooiers, mosterd, het paneermeel en wat nootmuskaat en rol er met vochtige handen balletjes van.

Stap 4
Bak de balletjes in de braadpan met een klontje boter en een scheut olijfolie.

Stap 5
Giet de aardappelen af en bak ze goudbruin in een koekenpan met wat boter.

Stap 6
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze gaar. Giet vervolgens de bloemkool af.

Ideaal: het deksel van de Q-Linair Master Glas kookpan kun je in één handomdraai vergrendelen, waardoor je de bloemkool gemakkelijk én veilig kunt afgieten.

Stap 7
Smelt 40 g boter in een steelpannetje en doe er de bloem bij. Laat even bakken.

Stap 8
Giet de melk bij de roux en laat binden. Kruid de bechamelsaus met peper, zout en nootmuskaat.

Stap 9
Smelt 2/3 van de gemalen kaas in de bechamelsaus.

Stap 10
Serveer de gehaktballetjes met de bloemkool, de gebakken aardappeltjes en de bechamelsaus.

Tip: Met bloemkool kun je overigens alle kanten op! Probeer de roosjes bijvoorbeeld ook eens te gratineren in de oven. 

Toon meer