BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Ingrediënten voor 8 porties
- ½ knolselderij
- 1 winterwortel
- 2 dunne preien
- 250 gr gerookte spekblokjes
- 2 laurierblaadjes
- 400 gr spliterwten
- 1 rookworst
Aan de slag
Stap 1:
Schil voor de erwtensoep de knolselderij en snijd in dobbelsteentjes van 1 cm. Schil de wortel en snijd in stukjes.
Stap 2:
Snijd de prei in ringen en was ze onder de kraan. Hak de bladselderij fijn.
Stap 3:
Giet 1,5 liter water in de snelkookpan en voeg het spek, laurier, groenten en spliterwten toe.
Stap 4:
Sluit het deksel van de pan en breng de soep op stand 2 (de hoogste druk) aan de kook.
Stap 5:
Draai het vuur zacht zodra de pan onder druk staat en laat 15 minuten koken.
Stap 6:
Snijd ondertussen de worst in plakjes.
Stap 7:
Laat de druk via het drukventiel uit de pan ontsnappen. Roer de worst door de soep en sluit de deksel.
Stap 8:
Laat de soep nog 5 minuten staan zodat de worst kan wellen en opwarmen.
Stap 9:
Breng de erwtensoep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en bestrooi met de resterende bladpeterselie.
Tip:
Lekker met roggebrood en kattenspek.
Dit recept is afkomstig van de website koken met kennis van Eke Mariën.


