Doorgaan naar artikel
Hollandse erwtensoep

Hollandse erwtensoep

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Een klassieke Hollandse erwtensoep.

Ingrediënten voor 8 porties

  • ½ knolselderij
  • 1 winterwortel
  • 2 dunne preien
  • 250 gr gerookte spekblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 gr spliterwten
  • 1 rookworst

Aan de slag

Stap 1:

Schil voor de erwtensoep de knolselderij en snijd in dobbelsteentjes van 1 cm. Schil de wortel en snijd in stukjes.

Stap 2:

Snijd de prei in ringen en was ze onder de kraan. Hak de bladselderij fijn.

Stap 3:

Giet 1,5 liter water in de snelkookpan en voeg het spek, laurier, groenten en spliterwten toe.

Stap 4:

Sluit het deksel van de pan en breng de soep op stand 2 (de hoogste druk) aan de kook.

Stap 5:

Draai het vuur zacht zodra de pan onder druk staat en laat 15 minuten koken.

Stap 6:

Snijd ondertussen de worst in plakjes.

Stap 7:

Laat de druk via het drukventiel uit de pan ontsnappen. Roer de worst door de soep en sluit de deksel.

Stap 8:

Laat de soep nog 5 minuten staan zodat de worst kan wellen en opwarmen.

Stap 9:

Breng de erwtensoep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en bestrooi met de resterende bladpeterselie.

Tip: 

Lekker met roggebrood en kattenspek.

Dit recept is afkomstig van de website koken met kennis van Eke Mariën.

Bereidingstijd

30 minuten
Vorige post Volgende bericht

laat een reactie achter