Knapperig toast met paddenstoelen en spekjes

Een heerlijke lunch met paddenstoelen naar keuze, spekjes en verse kruiden. Dat is weer eens wat anders dan een boterham met pindakaas!
15 minuten
2 porties

Ingrediënten

  • 375 g paddenstoelen naar keuze (of een mix!)
  • Olijfolie
  • 1 el verse tijm
  • 1 el verse oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 4 boterhammen
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de over voor op 150ᵒC.

Stap 2
Snijd de paddenstoelen in plakken en de oregano en tijm fijn. Zet een koekenpan met 3 eetlepels olijfolie op het vuur en bak de paddenstoelen en kruiden drie minuten op middelhoog vuur.

Stap 3
Snijd ondertussen 1 teen knoflook fijn en voeg deze bij de paddenstoelen. Houd het goed in de gaten, want verbrande knoflook smaakt bitter. Breng het op smaak met peper en zout en bak dit tot je de knoflook begint te ruiken.

Stap 4
Maak nu de toast klaar. Besmeer de boterhammen met ongeveer 1 eetlepel olijfolie per broodje. Snijd een teentje knoflook doormidden en wrijf hiermee over de boterham.

Stap 5
Doe de boterhammen voor ongeveer 2 minuutjes in de voorverwarmde oven. Ze moeten goudbruin worden, dus houd ze goed in de gaten.

Stap 6
Als de toast klaar is, leg je deze op een bord en leg je de paddenstoelen erop. Breng op smaak met peper, zout en een beetje olijfolie en genieten maar!

Toon meer