Key Lime Pie

Met een goede key lime pie kun je werkelijk alle kanten uit!
30 minuten
8 porties

Ingrediënten

  • 12 digestive koekjes
  • 135 g ongezouten boter
  • 50 g basterdsuiker
  • 4 eierdooiers
  • 400 ml gecondenseerde melk
  • 6 limoenen
  • 200 ml verse slagroom
  • Geraspte schil van ½ limoen

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Neem de Black Steel koekenpan en boter ze lichtjes in.

Stap 2
Verkruimel de koekjes, voeg de basterdsuiker en de resterende boter toe. Meng alles totdat de textuur lijkt op broodkruimels. Doe de mengeling in de Black Steel koekenpan, verdeel ze gelijk over de bodem van de pan en druk stevig aan.

Stap 3
Bak de bodem van de taart goudbruin in de oven gedurende 10 minuten. Neem de koekenpan daarna terug uit de oven en laat afkoelen.

Stap 4
Klop de eierdooiers los in een kom en voeg de gecondenseerde melk geleidelijk aan toe tot je een glad mengsel krijgt. Voeg vervolgens het sap van de limoenen toe en meng goed.

Stap 5
Verdeel het limoenmengsel over de taartbodem en bak de taart gedurende 15 minuten in de oven.

Stap 6
Laat de taart afkoelen en plaats ze vervolgens minstens 6 uren in de koelkast.

Stap 7
Werk vlak voor het serveren af met een flinke toef verse slagroom en een beetje limoenzeste. Smakelijk!

Toon meer