Ingrediënten
- 1 hele kip
- 1 limoen
- 30 ml tequila
- 2 chilipepers, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1
Meng in een kom het sap van de limoen, de tequila, olijfolie, knoflook en chilipepers tot een marinade.
Stap 2
Snijd of knip de ruggengraat uit de kip.
Stap 3
Leg de kip open met het vel naar beneden en breek de kippenpootjes. Draai de kip om en maak de kip plat.
Stap 4
Plaats de kip in de kom met marinade en bedek deze goed. Dek de gemarineerde kip in de kom af en plaats deze minsten twee uur in de koelkast.
Stap 5
Leg de kip met het vel naar beneden in de grillpan, zo blijft de marinade goed in de kip zitten. Laat de kip 15 minuten bakken en draai hem vervolgens om.
Stap 6
Breng op smaak met zout en peper en doe de klep van de grill of BBQ naar beneden. Laat vervolgens nog 30 minuten garen. Bestrijk af en toe met marinade.
Tip: Serveer warm met een citroensalsa of guacamole.