BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Ingrediënten voor 2 porties
- 400 gr peultjes
 - 1,5 dl water
 - zout
 - 1 el suiker
 - 100 gr champignons
 - 100 gr wortelen
 - 10 gr boter of margarine
 - 5 takjes peterselie
 
Aan de slag
Stap 1:
Schrap de wortels en was ze.
Stap 2:
Maak de peultjes schoon en was ze.
Stap 3:
Doe de worteltjes in kokend water, voeg wat zout en suiker toe, kook het in circa 20 minuten gaar.
Stap 4:
Was ondertussen de champignons en kook deze samen met de peultjes de laatste 10 minuten mee.
Stap 5:
Giet het kookvocht af en schep de boter hierdoor.
Stap 6:
Was de peterselie en snijd deze fijn.
Stap 7:
Bestrooi de groente met peterselie en serveer direct.


