Pot-au-feu met lamsvlees en wintergroenten

Neem je graag je tijd tijdens het koken? Dan is deze pot-au-feu met lamsvlees en wintergroenten iets voor jou! Moeilijk is dit gerecht absoluut niet. Het is gewoon de kunst om alles lekker traag te laten garen, zodat alle smaken volop tot hun recht komen. Is je pot-au-feu klaar? Serveer het gerecht dan rechtstreeks in onze Indigo braadpan. Want die is zo mooi dat hij een plekje op jouw feesttafel verdient!
40 minuten + 2 uur sudderen
4 porties

Ingrediënten

  • 750 gr lamsvlees (nek of schouder)
  • 2 liter groentebouillon
  • 500 gr pompoenblokjes
  • 250 gr spruitjes
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 4 teentjes look
  • 1/4 groene kool
  • 1/4 knolselderij
  • 4 vastkokende aardappelen
  • enkele takjes tijm & rozemarijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 50 gr boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

Stap 1
Snij de uien in fijne halve ringen en stoof ze glazig in wat boter. Verwarm de oven voor op 160°C.

Stap 2
Maak de spruitjes schoon, snij de wortels in stukken, pel en kneus de teentjes knoflook. Snij de pompoen en knolselderij in stukken van zo’n 2 cm breed, en snij de groene kool in brede repen. Voeg alle groenten toe aan de braadpan en laat even meestoven.

Stap 3
Voeg de stukken stoofvlees van lam toe (deze hoef je vooraf niet te bakken).

Stap 4
Voeg de bouillon toe aan de braadpan, tot alle groenten en het vlees onder staan.

Stap 5
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Voeg ze toe aan de braadpan, samen met de rozemarijn, tijm en laurier. Kruid af met peper en zout.

Stap 6
Zet het deksel op de braadpan en zet hem in de oven op 160°C. Laat minstens 2 uur pruttelen tot alle ingrediënten heerlijk mals zijn. En dan smullen maar!

Toon meer