Ingrediënten
- 750 gr lamsvlees (nek of schouder)
- 2 liter groentebouillon
- 500 gr pompoenblokjes
- 250 gr spruitjes
- 2 uien
- 2 wortels
- 4 teentjes look
- 1/4 groene kool
- 1/4 knolselderij
- 4 vastkokende aardappelen
- enkele takjes tijm & rozemarijn
- 3 laurierblaadjes
- 50 gr boter
- peper en zout
Bereidingswijze
Stap 1
Snij de uien in fijne halve ringen en stoof ze glazig in wat boter. Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 2
Maak de spruitjes schoon, snij de wortels in stukken, pel en kneus de teentjes knoflook. Snij de pompoen en knolselderij in stukken van zo’n 2 cm breed, en snij de groene kool in brede repen. Voeg alle groenten toe aan de braadpan en laat even meestoven.
Stap 3
Voeg de stukken stoofvlees van lam toe (deze hoef je vooraf niet te bakken).
Stap 4
Voeg de bouillon toe aan de braadpan, tot alle groenten en het vlees onder staan.
Stap 5
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Voeg ze toe aan de braadpan, samen met de rozemarijn, tijm en laurier. Kruid af met peper en zout.
Stap 6
Zet het deksel op de braadpan en zet hem in de oven op 160°C. Laat minstens 2 uur pruttelen tot alle ingrediënten heerlijk mals zijn. En dan smullen maar!