Doorgaan naar artikel
Ratatouille met gehakt

Ratatouille met gehakt

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Deze ratatouille zit vol groenten. Een heerlijke verse maaltijd.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 1 aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 2 grote uien
  • 1 dl olijfolie
  • 400 gr rundergehakt
  • zout en peper
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 gr champignons
  • 4 grote tomaten
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1 el peterselie, fijngehakt

Aan de slag

Stap 1:

Was de aubergine en de courgette en snijd ze in plakken van 1 cm dikte.

Stap 2:

Leg ze in een vergiet, bestrooi ze met wat zout en laat ze zo 1 uur staan.

Stap 3:

Pel de knoflook en hak het heel fijn.

Stap 4:

Pel de uien en snijd ze in dunne schijven.

Stap 5:

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en schijven ui toe.

Stap 6:

Fruit de uien en knoflook tot ze goudbruin zijn en neem ze uit de pan.

Stap 7:

Doe het gehakt in de hapjespan en roer zo lang tot het gehakt geheel gaar en rul is.

Stap 8:

Strooi zout en peper over het gehakt en doe de uien terug in de pan.

Stap 9:

Snijd de plakken aubergine en courgette in blokjes en voeg deze aan het gehakt toe.

Stap 10:

Was beide paprika’s, ontdoe ze van de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.

Stap 11:

Maak de champignons schoon en halveer ze.

Stap 12:

Was de tomaten en snijd deze in vieren.

Stap 13:

Voeg de paprika, champignons en tomaten aan het gehakt toe, doe een deksel op de pan en laat de inhoud ongeveer 10 minuten zachtjes stoven.

Stap 14:

Voeg de korianderpoeder, witte wijn en fijngehakte peterselie toe.

Stap 15:

Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Bereidingstijd

30 minuten
Vorige post Volgende bericht

laat een reactie achter