BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Ingrediënten voor 4 porties
- 1 aubergine
- 1 kleine courgette
- 2 tenen knoflook
- 2 grote uien
- 1 dl olijfolie
- 400 gr rundergehakt
- zout en peper
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 200 gr champignons
- 4 grote tomaten
- 1 tl korianderpoeder
- ½ dl droge witte wijn
- 1 el peterselie, fijngehakt
Aan de slag
Stap 1:
Was de aubergine en de courgette en snijd ze in plakken van 1 cm dikte.
Stap 2:
Leg ze in een vergiet, bestrooi ze met wat zout en laat ze zo 1 uur staan.
Stap 3:
Pel de knoflook en hak het heel fijn.
Stap 4:
Pel de uien en snijd ze in dunne schijven.
Stap 5:
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en schijven ui toe.
Stap 6:
Fruit de uien en knoflook tot ze goudbruin zijn en neem ze uit de pan.
Stap 7:
Doe het gehakt in de hapjespan en roer zo lang tot het gehakt geheel gaar en rul is.
Stap 8:
Strooi zout en peper over het gehakt en doe de uien terug in de pan.
Stap 9:
Snijd de plakken aubergine en courgette in blokjes en voeg deze aan het gehakt toe.
Stap 10:
Was beide paprika’s, ontdoe ze van de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
Stap 11:
Maak de champignons schoon en halveer ze.
Stap 12:
Was de tomaten en snijd deze in vieren.
Stap 13:
Voeg de paprika, champignons en tomaten aan het gehakt toe, doe een deksel op de pan en laat de inhoud ongeveer 10 minuten zachtjes stoven.
Stap 14:
Voeg de korianderpoeder, witte wijn en fijngehakte peterselie toe.
Stap 15:
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.


