Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 10 gr verse oregano (of 2 tl gedroogte)
- 1 dl olijfolie
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 400 gr tomatenblokjes
- 400 gr verse gekruide gehakballetjes
- 300 gr spaghetti
- 20 gr basilicum
- 50 gr pijnboomputten, geroosterd
Bereidingswijze
Stap 1
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de oregano en hak ze fijn.
Stap 2
Verhit de helft van de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Roer de tomatenblokjes en helft van de oregano erdoor en breng tegen de kook. Laat op laag vuur pruttelen.
Stap 3
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin. Doe ze bij de tomatensaus en roer even door. Laat samen nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking in een kookpan en giet af.
Stap 4
Serveer de spaghetti met de saus en gehaktballetjes. Pluk de blaadjes van de basilicum en strooi ze samen met de pijnboompitten over het gerecht.