BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Ingrediënten voor 4 porties
- 1 bos peentje
 - 250 gr chorizo worst
 - 400 gr kipdijfilet, in stukken
 - 2 uien, gesnipperd
 - 3 teentjes knoflook, fijngehakt
 - 2 el bloem
 - 300 ml witte wijn
 - ½ kippenbouillontablet
 - 1 bakje champignons, in kwarten
 - 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
 - Paar takjes tijm, blaadjes gerist
 - Zout en peper
 
Aan de slag
Stap 1:
Schil de peentjes met een dunschiller, er mag wat groen aanblijven.
Stap 2:
Snij ze schuin doormidden.
Stap 3:
Snij de chorizo in plakjes van een ½ centimeter.
Stap 4:
Bak de chorizo 3 minuten in een Bourgogne braadpan, zonder olie of boter.
Stap 5:
Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze mee tot ze mooi bruin zijn, in circa 4 minuten.
Stap 6:
Voeg de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee.
Stap 7:
Strooi de bloem erover en schep alles even goed door.
Stap 8:
Giet de wijn in de pan en verkruimel de kippenbouillontablet erboven.
Stap 9:
Voeg de champignons, peentjes, kikkererwten en tijm toe en schep alles goed om.
Stap 10:
Breng het gerecht tegen de kook en sluit af met een deksel.
Stap 11:
Laat het gerecht 15 minuten stoven op laag vuur tot de peentjes zacht zijn en de kip gaar.
Stap 12:
Serveer het gerecht met wat stoofvocht in kommen. Garneer met wat blaadjes tijm.


