Doorgaan naar artikel
Stoofpotje van kip met witte wijn en chorizo

Stoofpotje van kip met witte wijn en chorizo

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Een heerlijk gerecht met een Spaanse twist.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 1 bos peentje
  • 250 gr chorizo worst
  • 400 gr kipdijfilet, in stukken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el bloem
  • 300 ml witte wijn
  • ½ kippenbouillontablet
  • 1 bakje champignons, in kwarten
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
  • Paar takjes tijm, blaadjes gerist
  • Zout en peper

Aan de slag

Stap 1:

Schil de peentjes met een dunschiller, er mag wat groen aanblijven.

Stap 2:

Snij ze schuin doormidden.

Stap 3:

Snij de chorizo in plakjes van een ½ centimeter.

Stap 4:

Bak de chorizo 3 minuten in een Bourgogne braadpan, zonder olie of boter.

Stap 5:

Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze mee tot ze mooi bruin zijn, in circa 4 minuten.

Stap 6:

Voeg de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee.

Stap 7:

Strooi de bloem erover en schep alles even goed door.

Stap 8:

Giet de wijn in de pan en verkruimel de kippenbouillontablet erboven.

Stap 9:

Voeg de champignons, peentjes, kikkererwten en tijm toe en schep alles goed om.

Stap 10:

Breng het gerecht tegen de kook en sluit af met een deksel.

Stap 11:

Laat het gerecht 15 minuten stoven op laag vuur tot de peentjes zacht zijn en de kip gaar.

Stap 12:

Serveer het gerecht met wat stoofvocht in kommen. Garneer met wat blaadjes tijm.

Bereidingstijd

35 minuten
Vorige post Volgende bericht

laat een reactie achter