Ingrediënten
- 350 gr broccoli roosjes
- 350 g tagliatelle
- 2 el olijfolie
- 3 el kappertjes, uitgelekt
- 150 gr roomkaas met kruiden
- 350 gr verse zalmfilet, in blokjes
- 2 el verse dille, fijngehakt
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de broccoliroosjes 4 minuten in ruim water met zout. Giet ze af.
Stap 2
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk 100 ml kookwater van de pasta in een kopje.
Stap 3
Giet het meeste water uit de pan, maar laat er nog een restje inzitten, zodat de tagliatelle warm blijft.
Stap 4
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin 2½ eetlepel kappertjes 1 minuut.
Stap 5
Roer de roomkaas en achtergehouden kookvocht van de pasta erdoor en breng aan de kook.
Stap 6
Zet het vuur zo laag dat de saus niet meer kookt.
Stap 7
Schep de zalm en broccoliroosjes door de saus en laat in 5 minuten de zalm gaar en de broccoliroosjes warm worden.
Stap 8
Verdeel de tagliatelle over 4 borden en schep de saus erover.
Stap 9
Garneer met dille en achtergehouden kappertjes.