BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Ingrediënten voor 4 porties
- 350 gr broccoli roosjes
 - 350 g tagliatelle
 - 2 el olijfolie
 - 3 el kappertjes, uitgelekt
 - 150 gr roomkaas met kruiden
 - 350 gr verse zalmfilet, in blokjes
 - 2 el verse dille, fijngehakt
 
Aan de slag
Stap 1:
Kook de broccoliroosjes 4 minuten in ruim water met zout. Giet ze af.
Stap 2:
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk 100 ml kookwater van de pasta in een kopje.
Stap 3:
Giet het meeste water uit de pan, maar laat er nog een restje inzitten, zodat de tagliatelle warm blijft.
Stap 4:
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin 2½ eetlepel kappertjes 1 minuut.
Stap 5:
Roer de roomkaas en achtergehouden kookvocht van de pasta erdoor en breng aan de kook.
Stap 6:
Zet het vuur zo laag dat de saus niet meer kookt.
Stap 7:
Schep de zalm en broccoliroosjes door de saus en laat in 5 minuten de zalm gaar en de broccoliroosjes warm worden.
Stap 8:
Verdeel de tagliatelle over 4 borden en schep de saus erover.
Stap 9:
Garneer met dille en achtergehouden kappertjes.


