Doorgaan naar artikel
Tagliatelle met zalm en roomsaus

Tagliatelle met zalm en roomsaus

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Een heerlijk romig pasta recept.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 350 gr broccoli roosjes
  • 350 g tagliatelle
  • 2 el olijfolie
  • 3 el kappertjes, uitgelekt
  • 150 gr roomkaas met kruiden
  • 350 gr verse zalmfilet, in blokjes
  • 2 el verse dille, fijngehakt

Aan de slag

Stap 1:

Kook de broccoliroosjes 4 minuten in ruim water met zout. Giet ze af. 

Stap 2:

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk 100 ml kookwater van de pasta in een kopje. 

Stap 3:

Giet het meeste water uit de pan, maar laat er nog een restje inzitten, zodat de tagliatelle warm blijft.

Stap 4:

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin 2½ eetlepel kappertjes 1 minuut.

Stap 5:

Roer de roomkaas en achtergehouden kookvocht van de pasta erdoor en breng aan de kook.

Stap 6:

Zet het vuur zo laag dat de saus niet meer kookt. 

Stap 7:

Schep de zalm en broccoliroosjes door de saus en laat in 5 minuten de zalm gaar en de broccoliroosjes warm worden.

Stap 8:

Verdeel de tagliatelle over 4 borden en schep de saus erover. 

Stap 9:

Garneer met dille en achtergehouden kappertjes.

Bereidingstijd

20 minuten
Vorige post Volgende bericht

laat een reactie achter