Ingrediënten
- 400 gr lamsgehakt
- 50 gr pijnboompitten
- 3 tenen knoflook
- 1 (middel)grote ui
- 1 bosje peterselie
- 3 takjes munt
- 1 ei
- 2 à 3 el paneermeel
- 1 à 1,5 el koekkruiden
- 2 koolrabi's
- 2 citroenen
- 1/2 granaatappel
- 500 ml Griekse yoghurt
- 4 stuks flatbread (of pita)
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
Labne:
Stap 1
Neem 500 ml Griekse yoghurt en roer er 1 theelepel zout door.
Stap 2
Neem een zeef, leg daarin een vochtige theedoek en schep de yoghurt in de zeef.
Stap 3
Vouw de theedoek dicht, zet er iets zwaars op en plaats gedurende enkele uren in de koelkast.
Stap 4
Als de yoghurt voldoende uitgelekt is tot een dikke substantie is je labne klaar!
Lamsköfte:
Stap 1
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
Stap 2
Rasp de ui en de knoflook. Snij de peterselie en munt fijn, en hou een klein deeltje van de kruiden apart.
Stap 3
Doe het gehakt in een kom en meng met de ui, knoflook, peterselie, munt, pijnboompitten, koekkruiden, paneermeel en een ei. Kruid af met peper en zout.
Stap 4
Kneed het gehakt rond de spiesjes en besprenkel met olie. Grill de lamsköfte gedurende 10 minuten in de grillpan.
Salade:
Stap 1
Schil de koolrabi’s en snij ze in fijne schijfjes.
Stap 2
Pers de citroenen uit, giet het sap over de koolrabi en besprenkel met olijfolie. Kruid af met peper en zout.
Stap 3
Haal de pitten uit de granaatappel.
Stap 4
Verwarm het flatbread in een koekenpan.