Spaghetti aglio e olio

Dit moet ongeveer het eenvoudigste pastagerecht ter wereld zijn, maar zo lekker! Je hebt heel weinig ingrediënten nodig: bij dit gerecht telt kwaliteit boven kwantiteit! Wij geven er zelf graag een extra twist aan met gegrilde groenten. Met onze Superior Triply grillpan bereid je in een handomdraai overheerlijke groenten bij deze hemelse spaghetti.
10 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 900 g spaghetti (vers of gedroogd)
  • 1 bol knoflook, gepeld
  • 240 ml olijfolie
  • 2 tl gedroogde rode chili
  • 2 handjes bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 courgette
  • 15 kerstomaten
  • 1 citroen
  • geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2 
Snij intussen de knoflook in dunne plakjes en fruit die in de olijfolie in een ruime pan op laag vuur.

Stap 3
Haal de pan van het vuur zodra de knoflook begint te bruinen en bestrooi met de gedroogde chili.

Stap 4
Snij de courgette overlangs in lange plakken en de kerstomaten doormidden.

Stap 5
Gril de plakjes courgette en de kerstomaatjes in de grillpan.

Stap 6
Giet de spaghetti af, maar hou een kopje pastawater opzij.

Stap 7
Meng de pasta door de knoflookolie in de pan en bestrooi met de peterselie. Voeg eventueel wat van het pastawater toe om de spaghetti romig te maken.

Stap 8
Knijp de citroen uit over de spaghetti, schik de courgette en de tomaatjes erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Pronto!

Toon meer