Ingrediënten
- 900 g spaghetti (vers of gedroogd)
- 1 bol knoflook, gepeld
- 240 ml olijfolie
- 2 tl gedroogde rode chili
- 2 handjes bladpeterselie, fijngehakt
- 1 courgette
- 15 kerstomaten
- 1 citroen
- geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Snij intussen de knoflook in dunne plakjes en fruit die in de olijfolie in een ruime pan op laag vuur.
Stap 3
Haal de pan van het vuur zodra de knoflook begint te bruinen en bestrooi met de gedroogde chili.
Stap 4
Snij de courgette overlangs in lange plakken en de kerstomaten doormidden.
Stap 5
Gril de plakjes courgette en de kerstomaatjes in de grillpan.
Stap 6
Giet de spaghetti af, maar hou een kopje pastawater opzij.
Stap 7
Meng de pasta door de knoflookolie in de pan en bestrooi met de peterselie. Voeg eventueel wat van het pastawater toe om de spaghetti romig te maken.
Stap 8
Knijp de citroen uit over de spaghetti, schik de courgette en de tomaatjes erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Pronto!