Ingrediënten
- 1 pak vegetarische balletjes
- 150 gr rijst
- 2 (middel)grote uien
- 2 teentjes knofloos
- 2 paprika's (rood en geel)
- 250 gr (kastanje)champignons
- 1/2 winterpeen
- 140 gr tomatenpuree
- 400 ml groentebouillon
- 1 el bloem
- 4 laurierblaadjes
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl cayennepoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- kaneel
- peper
- extra: verse tijm
Bereidingswijze
Stap 1
Stoof de fijngesnipperde ui en knoflook aan in een flinke scheut olie.
Stap 2
Snij de champignons, winterpeen en paprika's in grove stukken. Zo krijgt je gerecht een stevige bite.
Stap 3
Voeg champignons, winterpeen en paprika toe. Bak ze gedurende 10 minuten, samen met de ui en knoflook. Kruid af met de laurierblaadjes, paprika- en cayennepoeder, peper, kaneel en gedroogde tijm.
Stap 4
Voeg de vegetarische balletjes, samen met de tomatenpuree aan de kookpan toe. Bak gedurende 2 minuten mee.
Stap 5
Voeg nu de groentebouillon en bloem toe. Roer goed om, laat opnieuw 10 minuten sudderen op een laag vuur en je vegetarische goulash is klaar. Smakelijk!
Toon meer