Vegetarische Goulash

Een kruidig, stevig en vooral smaakvol gerecht met paprika in de hoofdrol. Traditioneel wordt dit gerecht bereid met rundvlees, maar wij kozen voor een vegetarische variant.
30 minuten
2 porties

Ingrediënten

  • 1 pak vegetarische balletjes
  • 150 gr rijst
  • 2 (middel)grote uien
  • 2 teentjes knofloos
  • 2 paprika's (rood en geel)
  • 250 gr (kastanje)champignons
  • 1/2 winterpeen
  • 140 gr tomatenpuree
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 el bloem
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl cayennepoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • kaneel
  • peper
  • extra: verse tijm

Bereidingswijze

Stap 1
Stoof de fijngesnipperde ui en knoflook aan in een flinke scheut olie.

Stap 2
Snij de champignons, winterpeen en paprika's in grove stukken. Zo krijgt je gerecht een stevige bite.

Stap 3
Voeg champignons, winterpeen en paprika toe. Bak ze gedurende 10 minuten, samen met de ui en knoflook. Kruid af met de laurierblaadjes, paprika- en cayennepoeder, peper, kaneel en gedroogde tijm.

Stap 4
Voeg de vegetarische balletjes, samen met de tomatenpuree aan de kookpan toe. Bak gedurende 2 minuten mee.

Stap 5

Voeg nu de groentebouillon en bloem toe. Roer goed om, laat opnieuw 10 minuten sudderen op een laag vuur en je vegetarische goulash is klaar. Smakelijk!

Toon meer